Kladdkaka med lotus biscoff spread swirl

6 röster
En drömgod och kladdig kladdkaka med swirl av lotus biscoff spread.
Foto: Ulrika Pousette

Har du hunnit bli besatt av lotus biscoff spread än? När jag la upp ett recept på en lotus biscoff cheesecake förra sommaren var ni fortfarande många som inte visste vad det var men också var väldigt nyfikna på att smaka. Krämen är verkligen jättegod enligt mig och jag äter den gärna både bara som den är men också i bakverk. Det blir så gott! Som till exempel i den här kladdkakan där jag har spritsat in lotus biscoff spread i kladdkakesmeten och sedan dragit några varv med en kniv för ett vackert swirl-mönster. Fint va?

Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

Ingredienser:

225 g smör

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

1 butik Lotus Biscoff Spread

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spritsa eller klicka ner lotus biscoff spread i hela kladdkake-smeten. Dra sedan några varv med en kniv åt olika håll i smeten så att det bildas ett swirl-mönster.
  4. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
1 månad sedan

Måste man ha en hel butik med lotus biscoff spread? 😁😂

Maria
Maria
1 månad sedan

Du gör så fantastiska recept! Min dotter och jag bakar gärna tillsammans MEN hon är allergisk mot ägg. Vad är ditt bästa tips att ersätta ägg med?

Emelie
Emelie
30 dagar sedan

Lotus biscoff spread, Börjar det finnas ute i mataffärerna eller är det fortfarande något man måste beställa på nätet?

Emma
Emma
Svara på  Emelie
17 dagar sedan

Fanns vid jordnötssmör, marmelad m.m. på coop!

Emma
Emma
17 dagar sedan

Helt otroligt god, så bra och enkelt recept!

Anna
Anna
14 dagar sedan

Går denna att frysa i en månad? Tänkte börja baka nu inför sonens kalas som är om en månad 🙂

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x