Kladdkaka med lotus biscoff spread swirl

Fotograf: Ulrika Pousette

En drömgod och kladdig kladdkaka med swirl av lotus biscoff spread

Har du hunnit bli besatt av lotus biscoff spread än? När jag la upp ett recept på en lotus biscoff cheesecake förra sommaren var ni fortfarande många som inte visste vad det var men också var väldigt nyfikna på att smaka. Krämen är verkligen jättegod enligt mig och jag äter den gärna både bara som den är men också i bakverk. Det blir så gott! Som till exempel i den här kladdkakan där jag har spritsat in lotus biscoff spread i kladdkakesmeten och sedan dragit några varv med en kniv för ett vackert swirl-mönster. Fint va?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

lotus biscoff kladdkaka

Kladdkaka med lotus biscoff spread swirl

Portioner: 10-12

Ingredienser

225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 butik Lotus Biscoff Spread

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 butik Lotus Biscoff Spread

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spritsa eller klicka ner lotus biscoff spread i hela kladdkake-smeten. Dra sedan några varv med en kniv åt olika håll i smeten så att det bildas ett swirl-mönster.
  4. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.
Steg för steg
  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
Video

Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spritsa eller klicka ner lotus biscoff spread i hela kladdkake-smeten. Dra sedan några varv med en kniv åt olika håll i smeten så att det bildas ett swirl-mönster.
  4. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.
  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
1 year ago

Måste man ha en hel butik med lotus biscoff spread? 😁😂

Maria
Maria
1 year ago

Du gör så fantastiska recept! Min dotter och jag bakar gärna tillsammans MEN hon är allergisk mot ägg. Vad är ditt bästa tips att ersätta ägg med?

Emelie
Emelie
1 year ago

Lotus biscoff spread, Börjar det finnas ute i mataffärerna eller är det fortfarande något man måste beställa på nätet?

Emma
Emma
Svara till  Emelie
1 year ago

Fanns vid jordnötssmör, marmelad m.m. på coop!

Emma
Emma
1 year ago

Helt otroligt god, så bra och enkelt recept!

Anna
Anna
1 year ago

Går denna att frysa i en månad? Tänkte börja baka nu inför sonens kalas som är om en månad 🙂

Margareta
Margareta
1 year ago

Hur mycket är en butik lotus biscoff spread? Ma

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?