Kladdkaka i glasstrut

Inlägget innehåller reklam för min bakbok “Godare glass – utan glassmaskin”.

När jag tog fram ett recept på kladdkaka som gräddas i glasstrut i somras var det många av er som sa att ni inte hittade strutar med platt botten i affärerna. Och nu finns det en lösning! Nämligen ett glasstrutställ, eller cupcake baking rack.

Att servera bakverk i glasstrut gör allting så mycket festligare. Det funkar lika bra att servera på barnkalas som på ett dessertbord på en babyshower. Har du ett speciellt färgtema på festen kan du spritsa med färgad frosting eller färgad grädde. Bara fantasin sätter gränser!

En steg för steg-video där jag visar hur jag bakar kladdkaka i glasstrut hittar ni på min instagram @camillahamid.

I min nya bakbok “Godare glass – utan glassmaskin” finns inte bara ett generöst gäng med goda glassrecept i alla möjliga former, smaker och utföranden utan också innehåller recept på allt som är gott till glass 😍 Pajer, kladdkakor, ätbara skålar, strössel, såser och STRUTAR! Och såklart recept på det som är gott att baka i en glasstrut. Kladdkaka är bara en av dem men i boken tipsar jag om många andra roliga och goda saker.

Dessutom innehåller den även recept på hälsosamma glassar så att du kan äta en god glass till frukost eller enkelt lura i barnen vitaminer 🍃 I alla recept finns tips på hur man allergianpassar så att ALLA kan äta god glass! ❤️ Det är ju faktiskt fler människor som älskar glass som inte har en glassmaskin än vad det finns människor som älskar glass som har en glassmaskin 🍨 

Förhandsbeställ boken signerad med hälsning HÄR! Frakten är gratis. Tryck på fraktalternativet längst ner i listan :).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka i glasstrut

Portioner: 12

Ingredienser

150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
12 glasstrutar
150 g mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

Tips!

  • Gör kladdkaka i glasstrut glutenfritt genom att använda glutenfria glasstrutar (recept på glutenfria glasstrutar finns i min bok) och byt ut vetemjölet i kladdkakesmeten mot 3,5 dl glutenfri mjölmix. Se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten om du är väldigt känslig.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
12 glasstrutar
150 g mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

TIPS!

  • Gör kladdkaka i glasstrut glutenfritt genom att använda glutenfria glasstrutar (recept på glutenfria glasstrutar finns i min bok) och byt ut vetemjölet i kladdkakesmeten mot 3,5 dl glutenfri mjölmix. Se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten om du är väldigt känslig.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
  4. Ställ glasstrutarna i strutstället.
  5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du doppar varje strut i choklad och dekorerar.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blanda ner oljan i chokladen och doppa varje strut i chokladen.
  8. Ställ tillbaka strutarna i stället.
  9. Vispa upp grädden och spritsa den på varje strut. Dekorera med strössel.
  10. Förvara i kylskåp eller servera direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
  4. Ställ glasstrutarna i strutstället.
  5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du doppar varje strut i choklad och dekorerar.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blanda ner oljan i chokladen och doppa varje strut i chokladen.
  8. Ställ tillbaka strutarna i stället.
  9. Vispa upp grädden och spritsa den på varje strut. Dekorera med strössel.
  10. Förvara i kylskåp eller servera direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette Artursson
Anette Artursson
2 years ago

Gjorde dessa idag, men strutarna gled igenom. Inte alla men hälften ungefär. Vad gjorde jag för fel? För mycket smet i eller?

Daniella
Daniella
1 year ago

Hur länge kan dessa stå i kylen?

Inger
Inger
1 year ago

Kan man utesluta kakao,vad ska jag då ta mer av mjölet?

Tips!

  • Gör kladdkaka i glasstrut glutenfritt genom att använda glutenfria glasstrutar (recept på glutenfria glasstrutar finns i min bok) och byt ut vetemjölet i kladdkakesmeten mot 3,5 dl glutenfri mjölmix. Se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten om du är väldigt känslig.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?