Kladdkaka i glasstrut

Inlägget innehåller reklam för min bakbok ”Godare glass – utan glassmaskin”.

När jag tog fram ett recept på kladdkaka som gräddas i glasstrut i somras var det många av er som sa att ni inte hittade strutar med platt botten i affärerna. Och nu finns det en lösning! Nämligen ett glasstrutställ, eller cupcake baking rack.

Att servera bakverk i glasstrut gör allting så mycket festligare. Det funkar lika bra att servera på barnkalas som på ett dessertbord på en babyshower. Har du ett speciellt färgtema på festen kan du spritsa med färgad frosting eller färgad grädde. Bara fantasin sätter gränser!

En steg för steg-video där jag visar hur jag bakar kladdkaka i glasstrut hittar ni på min instagram @camillahamid.

I min nya bakbok ”Godare glass – utan glassmaskin” finns inte bara ett generöst gäng med goda glassrecept i alla möjliga former, smaker och utföranden utan också innehåller recept på allt som är gott till glass 😍 Pajer, kladdkakor, ätbara skålar, strössel, såser och STRUTAR! Och såklart recept på det som är gott att baka i en glasstrut. Kladdkaka är bara en av dem men i boken tipsar jag om många andra roliga och goda saker.

Dessutom innehåller den även recept på hälsosamma glassar så att du kan äta en god glass till frukost eller enkelt lura i barnen vitaminer 🍃 I alla recept finns tips på hur man allergianpassar så att ALLA kan äta god glass! ❤️ Det är ju faktiskt fler människor som älskar glass som inte har en glassmaskin än vad det finns människor som älskar glass som har en glassmaskin 🍨 

Förhandsbeställ boken signerad med hälsning HÄR! Frakten är gratis. Tryck på fraktalternativet längst ner i listan :).

Receptet räcker till 12 stycken kladdkakor i glasstrut.

Ingredienser:

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

12 glasstrutar

150 g mjölkchoklad

1 tsk rapsolja

3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
  4. Ställ glasstrutarna i strutstället.
  5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du doppar varje strut i choklad och dekorerar.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blanda ner oljan i chokladen och doppa varje strut i chokladen.
  8. Ställ tillbaka strutarna i stället.
  9. Vispa upp grädden och spritsa den på varje strut. Dekorera med strössel.
  10. Förvara i kylskåp eller servera direkt!

TIPS!

  • Gör kladdkaka i glasstrut glutenfritt genom att använda glutenfria glasstrutar (recept på glutenfria glasstrutar finns i min bok) och byt ut vetemjölet i kladdkakesmeten mot 3,5 dl glutenfri mjölmix. Se till att mjölkchokladen du använder inte innehåller spår av gluten om du är väldigt känslig.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette Artursson
Anette Artursson
1 år sedan

Gjorde dessa idag, men strutarna gled igenom. Inte alla men hälften ungefär. Vad gjorde jag för fel? För mycket smet i eller?

Daniella
Daniella
8 månader sedan

Hur länge kan dessa stå i kylen?

Inger
Inger
6 månader sedan

Kan man utesluta kakao,vad ska jag då ta mer av mjölet?

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x