Kladdkaka i glas

Kladdkaka bakad och serverad i glas är ett gott och roligt sätt att servera kladdkaka på. Denna goding är härligt kladdig med en djup chokladsmak.

Det här är en perfekt efterrätt att servera till nyår som dessutom bara blir godare av att bakas dagen innan!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka i glas

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Garnering:
Vispgrädde
Färska bär

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Garnering:
Vispgrädde
Färska bär

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Reklam för min webbshop.
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner strösocker, kakao och salt.
  4. Sen är det bara att blanda ner ett ägg i taget under konstant omrörning.
  5. Till sist blandar du ner vetemjöl bara precis tills du får en jämn och fin chokladsmet.
  6. Fördela smeten i glas som tål ugnsvärme med hjälp av en bakdispenser och grädda dem sen i mitten av ugnen på 175 grader i 20-25 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig. Gräddningstiden kommer att påverkas av hur djupa dina kladdkakor blir i glasen!
  7. Låt kladdkakorna svalna något innan du ställer dem i kylskåpet för att stelna helt och hållet, minst 4 timmar innan du toppar med vispad grädde och färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Reklam för min webbshop.
  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner strösocker, kakao och salt.
  4. Sen är det bara att blanda ner ett ägg i taget under konstant omrörning.
  5. Till sist blandar du ner vetemjöl bara precis tills du får en jämn och fin chokladsmet.
  6. Fördela smeten i glas som tål ugnsvärme med hjälp av en bakdispenser och grädda dem sen i mitten av ugnen på 175 grader i 20-25 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig. Gräddningstiden kommer att påverkas av hur djupa dina kladdkakor blir i glasen!
  7. Låt kladdkakorna svalna något innan du ställer dem i kylskåpet för att stelna helt och hållet, minst 4 timmar innan du toppar med vispad grädde och färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?