
Det här är en key lime pie i sommarkostym i form av en fluffig jordgubbsmousse och massor med färska jordgubbar. Sprött pajskal möter, krämig och syrlig citronfyllning, jordgubbsmousse och färska bär och allt bara smälter i munnen.

Receptet bakas i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 23 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar key lime pie med jordgubbsmousse.
Jordgubbsmousse
225 g frysta jordgubbar
2 msk vatten
1 dl strösocker
0,5 tsk agar agar pulver
2 dl vispgrädde
Pajskal
14 stycken digestivekex
100 g smör
Fyllning
5 stora äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
2 msk limezest (fint rivet skal från ca 3 stycken lime)
1 dl limejuice (ca 3 stycken lime men det är olika beroende på hur saftiga dina limefrukter är)
Gör såhär:
- Jordgubbsmousse: Koka upp frysta bär och vatten i en kastrull tills bären löst upp sig helt. Sila jordgubbsmoset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med agar agar och strösocker. Låt koka under omrörning, ca 3-4 minuter.
- Häll över i en skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré. Ha koll hela tiden, för när det svalnat för länge blir purén hård.
- Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner bärmoset utan att det skär sig. Tillsätt bärmoset och vispa lite till. Låt jordgubbsmoussen stå i kylskåpet för att tjockna innan du toppar din key lime pie med den.
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
- Fyllning: Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
- Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
- Toppa pajen med jordgubbsmousse, färska jordgubbar och citronmeliss precis innan servering.
Wow! Ser helt underbar ut;) o den måste jag bara baka!!
Tack för att du delar dina receptet med oss!
Hoppas det ska smaka 😍 Tack själv fina du!
Hej! Ser fantastiskt gott och festligt ut😋
kan man spara moussen i en spritspåse i kylskåpet över natten? tack😊
Hejhej! Det går bra, se till att spritspåsen är stängd ordentligt så den inte tar smak från andra livsmedel ❤️
Hur länge kan den förvaras i kylskåp?☺️❤️
Hej Camilla, går det att frysa in denna?
Hejhej, det går bra – vänta dock med att dekorera den med jordgubbar och gör det precis innan servering när du tar ut den 🥰
Så god den ser ut!! Motsvarar 0,5 tsk agar agar pulver ca 5 gelatinblad?
Hej! Kan man göra tårtan i förväg? Typ 1 dag innan 🙂
Kram kram!
Hejhej! Det går jättebra! ☺️
Hej bästa Camilla!
Går det att göra pajen i en pajform utan avtagbar kant eller möjligtvis en kladdkakeform med avtagbar kant? Har nämligen ingen just pajform med avtagbar kant, men känner att jag bara måste testa det här receptet!😍
Hejhej! Då tror jag en form med avtagbara kanter är bäst av alternativen ❤️
Åh, så fin och det ser ju så gott ut! Tänkte prova detta men undrar lite om det måste vara en ballongvisp? Har bara en vanlig 🙂
Hejhej! Tack fina du. Du kan använda en vanlig om du endast har det, var då extra försiktig när du rör ihop så du inte vispar för mycket ❤️ lycka till!
Kan man använda färska jordgubbar?
Absolut 🙂
Hej! Jag tror jag gjorde lite fel, jordgubbaspurén var fortfarande lite varm när jag vispade ner den i grädden, och det blev mos. Går det att rädda eller är det bara att göra om? 😅
Hejhej, åh – tyvärr bara att göra om! Lycka till ☺️
Hej! Vill göra denna på min sons dop, ser helt fantastiskt ut 😍 men jag undrar om även moussen går att göra i förväg och förvara i typ en sprits i kylen fram till dekoration innan servering? Tack för ett magiskt konto, du är grym 🙏💕
Hejhej, der går bra! Ursäkta sent svar ❤️
Kan man använda gelésocker multi istället för agar agar? Tack för alla dina goda recept! 🙂
Tack för ett helt fantastiskt recept! Gjorde pajen idag och det blev succé!
Mvh Maria
Åh, tack själv! Blir så glad att ni gillade den 🥰
Hur mycket gelatin ska jag använda om jag byter ut agar agar pulver mot gelatin?
Hejhej! Här kan du läsa mer: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ och kika gärna på förpackningens instruktioner med ❤️