Receptet bakas i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 23 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar key lime pie med jordgubbsmousse.
- Jordgubbsmousse: Koka upp frysta bär och vatten i en kastrull tills bären löst upp sig helt. Sila jordgubbsmoset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med agar agar och strösocker. Låt koka under omrörning, ca 3-4 minuter.
- Häll över i en skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré. Ha koll hela tiden, för när det svalnat för länge blir purén hård.
- Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner bärmoset utan att det skär sig. Tillsätt bärmoset och vispa lite till. Låt jordgubbsmoussen stå i kylskåpet för att tjockna innan du toppar din key lime pie med den.
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
- Fyllning: Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
- Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
- Toppa pajen med jordgubbsmousse, färska jordgubbar och citronmeliss precis innan servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Wow! Ser helt underbar ut;) o den måste jag bara baka!!
Tack för att du delar dina receptet med oss!
Hoppas det ska smaka 😍 Tack själv fina du!
Hej! Ser fantastiskt gott och festligt ut😋
kan man spara moussen i en spritspåse i kylskåpet över natten? tack😊
Hejhej! Det går bra, se till att spritspåsen är stängd ordentligt så den inte tar smak från andra livsmedel ❤️
Hur länge kan den förvaras i kylskåp?☺️❤️
Hej Camilla, går det att frysa in denna?
Hejhej, det går bra – vänta dock med att dekorera den med jordgubbar och gör det precis innan servering när du tar ut den 🥰
Så god den ser ut!! Motsvarar 0,5 tsk agar agar pulver ca 5 gelatinblad?
Hej! Kan man göra tårtan i förväg? Typ 1 dag innan 🙂
Kram kram!
Hejhej! Det går jättebra! ☺️
Hej bästa Camilla!
Går det att göra pajen i en pajform utan avtagbar kant eller möjligtvis en kladdkakeform med avtagbar kant? Har nämligen ingen just pajform med avtagbar kant, men känner att jag bara måste testa det här receptet!😍
Hejhej! Då tror jag en form med avtagbara kanter är bäst av alternativen ❤️
Åh, så fin och det ser ju så gott ut! Tänkte prova detta men undrar lite om det måste vara en ballongvisp? Har bara en vanlig 🙂
Hejhej! Tack fina du. Du kan använda en vanlig om du endast har det, var då extra försiktig när du rör ihop så du inte vispar för mycket ❤️ lycka till!
Kan man använda färska jordgubbar?
Absolut 🙂
Hej! Jag tror jag gjorde lite fel, jordgubbaspurén var fortfarande lite varm när jag vispade ner den i grädden, och det blev mos. Går det att rädda eller är det bara att göra om? 😅
Hejhej, åh – tyvärr bara att göra om! Lycka till ☺️
Hej! Vill göra denna på min sons dop, ser helt fantastiskt ut 😍 men jag undrar om även moussen går att göra i förväg och förvara i typ en sprits i kylen fram till dekoration innan servering? Tack för ett magiskt konto, du är grym 🙏💕
Hejhej, der går bra! Ursäkta sent svar ❤️
Kan man använda gelésocker multi istället för agar agar? Tack för alla dina goda recept! 🙂
Undrar jag med… har gelé socker hemma men inte agaragar
Tack för ett helt fantastiskt recept! Gjorde pajen idag och det blev succé!
Mvh Maria
Åh, tack själv! Blir så glad att ni gillade den 🥰
Om man vill inte ha ägg i citronfyllning vad kan man använda istället ?
Har tyvärr inte provbakat utan ägg än ❤️
Går denna att göra laktosfri? Tänkte om det finns något substitut till den kondenserade mjölken?
Jag har ett recept på sötad kondenserad mjölk som du kan göra laktosfri: https://mykitchenstories.se/sotad-kondenserad-mjolk/
Hej!
Skulle verkligen vilja göra denna till midsommar men är inte så jätteförtjust i digestivebotten. Har du förslag på något annat alternativ till botten som skulle passa? 🙂
Kan man göra med hallon istället för jordgubbar?