Key lime pie cups

Key lime pie cups, krämig och sötsyrlig lime dessert som bakas i muffinsformar!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

key lime pie cups

Key lime pie cups

Portioner: 12

Ingredienser

Pajskal:
14 stycken digestivekex
100 g smör

Fyllning:
10 stora äggulor
2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g
zest och saft från 6 stycken lime

Topping:
3 dl vispgrädde och lite limezest att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Pajskal:
14 stycken digestivekex
100 g smör

Fyllning:
10 stora äggulor
2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g
zest och saft från 6 stycken lime

Topping:
3 dl vispgrädde och lite limezest att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Fördela kexsmulet i botten på 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Packa smulet tätt och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  6. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 15 minuter.
  7. Låt pajen svalna i  kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  8. Toppa pajen med vispad grädde och limezest vid servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  3. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Fördela kexsmulet i botten på 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Packa smulet tätt och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
  5. Vispa försiktigt samman äggulor, sötad kondenserad mjölk, limezest och limesaft för hand med en ballongvisp.
  6. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 15 minuter.
  7. Låt pajen svalna i  kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  8. Toppa pajen med vispad grädde och limezest vid servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2.8 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karen
8 months ago

Camilla, skulle man inte kunna göra en maräng på toppen och grädda 15 minuter ändå?

Sandra
Sandra
8 months ago

Hur länge håller de sig i kylen

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?