Keso cheesecake – grundrecept

Det är lätt att tro att min familj njuter av gofika varje dag men sanningen är den att mina mest kräsna fikagäster är just familjen. Min man skippar gärna sötsaker helt men älskar bakverk med dulche de leche, en av mina småbrorsor är sparsam med sötsakerna för att han bygger muskler på gymmet men äälskar cheesecakes. Så det blir mycket av just det, bakverk med dulche de leche och cheesecakes. Innan jag åkte till Marocko (yes, jag hänger fortfarande med palmerna här nere) så ville min lillebror ha en cheesecake (ni vet, så att han klarar sig medan jag är borta haha).

Färskosten var slut men jag hade keso som jag inte hunnit använda upp än. Visst borde det gå att mixa kesobitarna slätt och få något som typ-ish funkar istället för färskost? Det kan ni ge er på! Inte nog med att den blev riktigt god, min muskelbyggande lillebror blev riktigt nöjd över en cheesecake med lite mer protein än den klassisk cheesecake. Här får ni grundreceptet, som är riktigt gott som det är. Perfekt att pudra lite florsocker över och servera med färska bär eller sylt. Jag gjorde den naturell med lite vanilj nu när jag ville ta fram ett bra grundrecept men bara fantasin sätter gränser för smaker som passar till.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Keso cheesecake – grundrecept

Portioner: 6-8

Ingredienser

14 digestivekex
100 g smält smör
500 g keso
1,5 dl grekisk yoghurt
2 stora ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 nypa äkta vaniljpulver
florsocker, färska bär eller sylt till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

14 digestivekex
100 g smält smör
500 g keso
1,5 dl grekisk yoghurt
2 stora ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 nypa äkta vaniljpulver
florsocker, färska bär eller sylt till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter på med diameter på 22 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck botten av din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret tills du får en formbar kexmassa. Tryck ut i botten på formen.
  3. Mixa keson helt slät (matberedare, stavmixer eller vanlig mixer funkar). Häll upp upp i en bunke och vispa ihop med grekisk yoghurt, ägg, strösocker, vetemjöl och äkta vaniljpulver till en jämn smet.
  4. Häll upp cheesecake-smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 1 timme. Låt svalna helt i kylskåpet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter på med diameter på 22 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck botten av din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret tills du får en formbar kexmassa. Tryck ut i botten på formen.
  3. Mixa keson helt slät (matberedare, stavmixer eller vanlig mixer funkar). Häll upp upp i en bunke och vispa ihop med grekisk yoghurt, ägg, strösocker, vetemjöl och äkta vaniljpulver till en jämn smet.
  4. Häll upp cheesecake-smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 1 timme. Låt svalna helt i kylskåpet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carola Klavsta
Carola Klavsta
2 years ago

Hade det funkat att göra dessa som portions cheesecakes?

Perfekt isfl att ha i frysen o bara ta fram vid behov…

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?