Kärleksmumsbollar

Vid det här laget vet ni nog redan hur mycket mitt hjärta brinner för riktigt saftiga kärleksmums. Det är lite av min life mission att alla ska kunna baka så saftiga kärleksmums det bara går. Den vanliga varianten har ni här och ni är så många som hör av er om att ni är nöjda med receptet. Det gör mig så glad! Men nu har jag nog kommit på en av mina bästa idéer hittills. Nämligen, kärleksmumsbollar!

Alltså det är kaka och glasyr i varje tugga och allt instängt i ett tunt lager av choklad för att hålla saftigheten inne så länge som möjligt. Det går inte att få en saftigare kärleksmumsupplevelse än såhär. Det är så himla gott!

Receptet ger ca 25-30 kärleksmumsbollar beroende på hur stora du gör dem. Kakan bakade jag i en ugnsfast form med måtten 20×27 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumsbollar

Portioner: 25-30

Ingredienser

125 g smör
1 dl mjölk
3 stora ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
75 g smör
0,75 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
300 g mörk choklad eller mjölkchoklad
2 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
kokosflingor till garnering

Tips!

  • Om du vill frysa in de här goda kärleksmumsbollarna så är det bäst att göra det utan chokladtoppingen. När du sen vill servera så är det bara att göra smält choklad till de bollar du vill servera. Fryser du in dem med chokladen på så kommer chokladen att svettas.

Dela receptet

Portioner: 25-30st

Ingredienser

125 g smör
1 dl mjölk
3 stora ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
75 g smör
0,75 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
300 g mörk choklad eller mjölkchoklad
2 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja)
kokosflingor till garnering

TIPS!

  • Om du vill frysa in de här goda kärleksmumsbollarna så är det bäst att göra det utan chokladtoppingen. När du sen vill servera så är det bara att göra smält choklad till de bollar du vill servera. Fryser du in dem med chokladen på så kommer chokladen att svettas.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt och hållet innan du smular sönder den.
  10. Glasyr: Smält smöret och låt svalna.
  11. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  12. MONTERING: Nu till hur du gör själva bollarna. Smula kakan i en bunke.
  13. Tillsätt glasyren och vispa samman till en krämig massa.
  14. Rulla massan till bollar och placera dem på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  15. Ställ brickan i frysen i minst 30 minuter.
  16. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  17. Smält chokladen över ett vattenbad eller i micro.
  18. Rör ner oljan till en jämn och blank smet.
  19. Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du doppar dina kärleksmumsbollar i den.
  20. Jag tog hjälp av en tandpetare när jag doppade bollarna i chokladen.
  21. Garnera dina kärleksmumsbollar med kokosflingor innan chokladen stelnar helt.
  22. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt och hållet innan du smular sönder den.
  10. Glasyr: Smält smöret och låt svalna.
  11. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  12. MONTERING: Nu till hur du gör själva bollarna. Smula kakan i en bunke.
  13. Tillsätt glasyren och vispa samman till en krämig massa.
  14. Rulla massan till bollar och placera dem på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  15. Ställ brickan i frysen i minst 30 minuter.
  16. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  17. Smält chokladen över ett vattenbad eller i micro.
  18. Rör ner oljan till en jämn och blank smet.
  19. Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du doppar dina kärleksmumsbollar i den.
  20. Jag tog hjälp av en tandpetare när jag doppade bollarna i chokladen.
  21. Garnera dina kärleksmumsbollar med kokosflingor innan chokladen stelnar helt.
  22. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rebecka
Rebecka
1 year ago

Underbara! En liten lagom mumsbit! Jag gjorde 35 st tyckte de va en bra snacksstorlek! Älskar många av dina recept 🥰

Tips!

  • Om du vill frysa in de här goda kärleksmumsbollarna så är det bäst att göra det utan chokladtoppingen. När du sen vill servera så är det bara att göra smält choklad till de bollar du vill servera. Fryser du in dem med chokladen på så kommer chokladen att svettas.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?