Kanelbullesnittar

Ibland blir man akut sugen på kanelbullar men har varken tid, ork eller tålamod till att ställa sig att baka kanelbullar från grunden. Visst kan man gå och köpa en bulle då men jag tänkte presentera en bättre idé. Nämligen kanelbullesnittar. Kolasnittar som smakar precis som kanelbullar. Kanelbullar som småkakor! Världens godast.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kanelbullesnittar

Ingredienser

100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 ägg (kan uteslutas)
pärlsocker att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

100 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 ägg (kan uteslutas)
pärlsocker att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.
  7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt.
Steg för steg


1. Ha ner smör, strösocker och sirap i en skål


2. Vispa ihop krämigt med elvisp


3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel


4. Arbeta ihop försiktigt bara tills det precis går ihop


5. Ta upp degen


6. Dela den i två lika stora delar


7. Rulla varje del till en längd


8. och lägg längderna på en plåt


9. Platta till längderna lite lätt med en gaffel


10. Pensla längderna med uppvispat ägg


11. Garnera med pärlsocker


12. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader


13. Låt kakorna svalna på plåten på eftervärme, innan du skär upp dem i snittkakor


14. Kanelbullesnittar

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.
  7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt.


1. Ha ner smör, strösocker och sirap i en skål


2. Vispa ihop krämigt med elvisp


3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel


4. Arbeta ihop försiktigt bara tills det precis går ihop


5. Ta upp degen


6. Dela den i två lika stora delar


7. Rulla varje del till en längd


8. och lägg längderna på en plåt


9. Platta till längderna lite lätt med en gaffel


10. Pensla längderna med uppvispat ägg


11. Garnera med pärlsocker


12. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader


13. Låt kakorna svalna på plåten på eftervärme, innan du skär upp dem i snittkakor


14. Kanelbullesnittar

Dela receptet

3.6 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fridah
Fridah
3 years ago

Superenkla och supergoda! Tack för härligt recept 🙌🏼

Jenny W
Jenny W
3 years ago

När det står att kakorna ska svalna på plåten i eftervärmen, betyder det att man ska stänga av ugnen och låta kakorna stå kvar tills ugnen är kall?
Eller betyder det att man ska ta ut plåten ur ugnen, och låta kakorna ligga kvar tills plåten är helt sval?

Supergoda kakor förresten ☺️

Linda
Linda
2 years ago

Jäääättegoda! Verkligen som kanelbullar, fast det går betydligt snabbare att baka 🙂

Angela
Angela
Svara till  camillahamid
2 years ago

Dom är så goda mitt favorit recept 👌 tack för alla bra recept ❤

Anthony James
Anthony James
2 years ago

Hi Madam, how many days i can store it in air-tight jar? thank in advance 🙏

Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
2 years ago

Älskar dina recept och har provat många ♡

trackback
2 years ago

[…] dag. Här på bloggen har jag recept på allt från kanelbullemums till kanelbullekladdkaka och kanelbullesnittar. Näst på tur har vi dessa ljuvliga kanelbullar med KOLAGÖMMA! Alltså detta är verkligen en […]

ålla
ålla
2 years ago

varför kan jag inte rulla ut degen jämn utan den går sönder

Simona
Simona
2 years ago

Hej en kort fråga är det meningen att degen ska vara rätt kletig ? Va har ja gjort för fel la rätt mängd på alla ingredienser.

Lena
Lena
6 months ago

Varmluft måste väl fungera också?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?