Kanelbullesnittar

Ibland blir man akut sugen på kanelbullar men har varken tid, ork eller tålamod till att ställa sig att baka kanelbullar från grunden. Visst kan man gå och köpa en bulle då men jag tänkte presentera en bättre idé. Nämligen kanelbullesnittar. Kolasnittar som smakar precis som kanelbullar. Kanelbullar som småkakor! Världens godast.

I videon nedan visar jag steg för steg hur du bakar dessa godingar.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

1 ägg (kan uteslutas)

pärlsocker att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du skär upp den i snittkakor.
  7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

17 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fridah
Fridah
1 år sedan

Superenkla och supergoda! Tack för härligt recept 🙌🏼

Jenny W
Jenny W
1 år sedan

När det står att kakorna ska svalna på plåten i eftervärmen, betyder det att man ska stänga av ugnen och låta kakorna stå kvar tills ugnen är kall?
Eller betyder det att man ska ta ut plåten ur ugnen, och låta kakorna ligga kvar tills plåten är helt sval?

Supergoda kakor förresten ☺️

Linda
Linda
1 år sedan

Jäääättegoda! Verkligen som kanelbullar, fast det går betydligt snabbare att baka 🙂

Angela
Angela
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Dom är så goda mitt favorit recept 👌 tack för alla bra recept ❤

Anthony James
Anthony James
1 år sedan

Hi Madam, how many days i can store it in air-tight jar? thank in advance 🙏

Helena Rahlenius
Helena Rahlenius
1 år sedan

Älskar dina recept och har provat många ♡

trackback
1 år sedan

[…] dag. Här på bloggen har jag recept på allt från kanelbullemums till kanelbullekladdkaka och kanelbullesnittar. Näst på tur har vi dessa ljuvliga kanelbullar med KOLAGÖMMA! Alltså detta är verkligen en […]

ålla
ålla
1 år sedan

varför kan jag inte rulla ut degen jämn utan den går sönder

Simona
Simona
10 månader sedan

Hej en kort fråga är det meningen att degen ska vara rätt kletig ? Va har ja gjort för fel la rätt mängd på alla ingredienser.

Linn
Linn
1 månad sedan

Supergoda! Men mina liksom flöt ut väldigt mycket och vart inte sådär tjocka som dina blir. Jag rullade dom ganska långa själva längderna. Vad har jag gjort för fel? Smaken var det dock inget fel på 😊

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x