Kanelbullekladdkaka

13 röster
kanelbullekladdkaka
Kanelbullekladdkaka är en kladdkaka med smak av kanelbulle. Härligt kladdig och rik på kanelbullesmak! Perfekt för dig som inte kan välja mellan om du ska baka kanelbullar eller kladdkaka!

Har ni hunnit märka hur taggad jag är inför torsdag och kanelbullens dag än eller inte? Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka! Idén till kanelbullekladdkaka var det bästa Sabina som kom på men receptet är mitt egna.

kanelbullekladdkaka

Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra. På min Instagram @camillahamid så hittar ni en video där jag visar steg för steg hur enkelt man gör den här kladdkakan. Perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm och ger en kanelbullekladdkaka på ca 8 bitar.

Ingredienser:

200 g smör

3 dl strösocker

1 msk malen kanel + 2 msk

4 ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl farinsocker

pärlsocker till garnering

kanelbullekladdkaka_stegförsteg.jpg
Steg för steg bilder på hur man bakar kanelbullekladdkaka. Det finns många olika sorters kanel. Vissa väldigt mörka och vissa väldigt ljusa, därför blir det inte alltid lika stora kontraster mellan den mörka och ljusa smeten.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 2 msk kanel, ägg, vetemjöl och smör bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 2 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

TIPS!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass.
Prenumerera
Notis om
guest
9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nawal
2 månader sedan

Måste mna ha den under natten? Eller är det ok att äta rakt av efter att ha låtit kakan att svalna

Nawal
Svara på  Camilla Hamid
2 månader sedan

Tack för svaren den hjälpte❤️😅😅

Mathilda
Mathilda
2 månader sedan

Denna kladdkaka är magisk!! Ny favorit, smakar som mitten på en saftig kanelbulle 😍

Hanna
Hanna
1 månad sedan

Hej, kan man ha vanligt socker istället för farinsocker?

Nelly
Nelly
1 månad sedan

Så god! min nya favorit bakar den varge gång vi har besök och alla tycker att den är så god😀

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x