Kanelbullekladdkaka

203 röster
kanelbullekladdkaka
Kanelbulle som kladdkaka – kanelbullekladdkaka, helt enkelt!

Har ni hunnit märka hur taggad jag är inför torsdag och kanelbullens dag än eller inte? Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka! Idén till kanelbullekladdkaka var det bästa Sabina som kom på men receptet är mitt egna.

kanelbulle kladdkaka

Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra. På min Instagram @camillahamid så hittar ni en video där jag visar steg för steg hur enkelt man gör den här kladdkakan. Perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm och ger en kanelbullekladdkaka på ca 10-12 bitar.

Ingredienser:

250 g smör

3,5 dl strösocker

1 msk malen kanel + 2 msk

2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

0,5 dl farinsocker

pärlsocker till garnering

kanelbullekladdkaka_stegförsteg.jpg
Steg för steg bilder på hur man bakar kanelbullekladdkaka. Det finns många olika sorters kanel. Vissa väldigt mörka och vissa väldigt ljusa, därför blir det inte alltid lika stora kontraster mellan den mörka och ljusa smeten.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

TIPS!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
41 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
Mikaela
1 år sedan

Bakade denna kladdkakan igår, supergod! Dock blev min ljusa smet väldigt mörk, stämmer det med två msk i första smeten sedan ytterligare två i den mörkare smeten?

Caroline Annerhäll
Caroline Annerhäll
Svara på  Mikaela
5 månader sedan

1 plus 2 inte 2 plus 2 msk kanel. 🙂

Nawal
1 år sedan

Måste mna ha den under natten? Eller är det ok att äta rakt av efter att ha låtit kakan att svalna

Nawal
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Tack för svaren den hjälpte❤️😅😅

Mathilda
Mathilda
1 år sedan

Denna kladdkaka är magisk!! Ny favorit, smakar som mitten på en saftig kanelbulle 😍

Hanna
Hanna
1 år sedan

Hej, kan man ha vanligt socker istället för farinsocker?

Nelly
Nelly
1 år sedan

Så god! min nya favorit bakar den varge gång vi har besök och alla tycker att den är så god😀

Farah
Farah
1 år sedan

Kan jag göra den utan pärlsocker?

Rebecka
Rebecka
1 år sedan

Håller på att göra denna kaka nu. Ser lovande ut 💕 tack för alla goda recept du delar till oss. Jag har haft i den länge i ugnen men den är fortfarande mkt lös. Hur länge kan jag ha inne den max på 175grader

Last edited 1 år sedan by Rebecka Arnling
Karin
Karin
1 år sedan

Jag har tyvärr bara en form 24cm i diameter…går det bra med den med? Kram ifrån Tyskland.

Susanna Höglund
Susanna Höglund
1 år sedan

Magisk god

Ingrid️
Ingrid️
1 år sedan

ASSÅ JAG ÄLSKAR DENNA KAKA!! Så lätt att göra!

Anni
Anni
1 år sedan

Hej! Har du tips på hur man skulle baka den här veganskt?

Albo
Albo
1 år sedan

😍Kan denne kaken fryses ned?

Alice
Alice
1 år sedan

Finns det möjlighet att göra denna glutenfri, kanske genom att byta ut mjölet till rismjöl/potatismjöl eller måste de vara glutenfritt mjöl?😍 ser supergod ut!!

Last edited 1 år sedan by Alice
alice andersson
alice andersson
11 månader sedan

gjorde denna kaka igår och idag den är såååååååååå god!

Fatima
Fatima
9 månader sedan

Hej Camilla ❤️ Kan man ha brun farin strö elr måste det va d sega farin sockret?

Last edited 9 månader sedan by Fatima
Elsa
Elsa
5 månader sedan

Kan man ha rörsocker istället för farinsocker?

Liv
Liv
3 månader sedan

Jag tycker också att den ljusa blev alldeles för mörk med 1msk eller var det nu va. hade lätt räckt med typ 1tsk i den ljusa och kanske 1-1,5msk i den mörka, smakade mest bara kanel (och jag har typ kanel på allt). Konsistensen blev jättebra dock.

Linnea
Linnea
3 månader sedan

Hej! Kan man göra den vegansk på något sätt?😊

Johanna
Johanna
3 månader sedan

Heeej
Bakade precis denna men stötte på problem. Dels ville inte smöret ’gå in sig’ i smeten vilket resulterade i att jag rörde en hel del. När den sen kom ut från gräddningen var den hög, som en sockerkaka. 😅 är det pga vispningen? Isåfall – hur ska jag göra med smöret ?

trackback
3 månader sedan

[…] inför kanelbullens dag. Här på bloggen har jag recept på allt från kanelbullemums till kanelbullekladdkaka och kanelbullesnittar. Näst på tur har vi dessa ljuvliga kanelbullar med KOLAGÖMMA! Alltså […]

Sara
Sara
3 månader sedan

Kan man smöra och bröa formen istället för att använda bakplåtspapper när man gör denna kladdkaka?

Emma Christiansen
Emma Christiansen
3 månader sedan

Tror jag råkade ha den inne för länge blev inte kladdig mer som en sockerkaka, men smaken är ju magisk!!

Får göra om göra rätt hah! 🙂

41
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x