Kanelbullekladdkaka

86 röster
kanelbullekladdkaka
Kanelbulle som kladdkaka – kanelbullekladdkaka, helt enkelt!

Har ni hunnit märka hur taggad jag är inför torsdag och kanelbullens dag än eller inte? Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka! Idén till kanelbullekladdkaka var det bästa Sabina som kom på men receptet är mitt egna.

kanelbulle kladdkaka

Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra. På min Instagram @camillahamid så hittar ni en video där jag visar steg för steg hur enkelt man gör den här kladdkakan. Perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm och ger en kanelbullekladdkaka på ca 10-12 bitar.

Ingredienser:

250 g smör

3,5 dl strösocker

1 msk malen kanel + 2 msk

2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

0,5 dl farinsocker

pärlsocker till garnering

kanelbullekladdkaka_stegförsteg.jpg
Steg för steg bilder på hur man bakar kanelbullekladdkaka. Det finns många olika sorters kanel. Vissa väldigt mörka och vissa väldigt ljusa, därför blir det inte alltid lika stora kontraster mellan den mörka och ljusa smeten.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

TIPS!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.
Prenumerera
Notis om
guest
17 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nawal
4 månader sedan

Måste mna ha den under natten? Eller är det ok att äta rakt av efter att ha låtit kakan att svalna

Nawal
Svara på  Camilla Hamid
4 månader sedan

Tack för svaren den hjälpte❤️😅😅

Mathilda
Mathilda
4 månader sedan

Denna kladdkaka är magisk!! Ny favorit, smakar som mitten på en saftig kanelbulle 😍

Hanna
Hanna
3 månader sedan

Hej, kan man ha vanligt socker istället för farinsocker?

Nelly
Nelly
3 månader sedan

Så god! min nya favorit bakar den varge gång vi har besök och alla tycker att den är så god😀

Farah
Farah
1 månad sedan

Kan jag göra den utan pärlsocker?

Rebecka
Rebecka
1 månad sedan

Håller på att göra denna kaka nu. Ser lovande ut 💕 tack för alla goda recept du delar till oss. Jag har haft i den länge i ugnen men den är fortfarande mkt lös. Hur länge kan jag ha inne den max på 175grader

Last edited 1 månad sedan by Rebecka
Karin
Karin
1 månad sedan

Jag har tyvärr bara en form 24cm i diameter…går det bra med den med? Kram ifrån Tyskland.

Susanna Höglund
Susanna Höglund
1 månad sedan

Magisk god

Ingrid️
Ingrid️
1 månad sedan

ASSÅ JAG ÄLSKAR DENNA KAKA!! Så lätt att göra!

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x