Kaffecheesecake med karamell & choklad

Inget slår en riktigt krämig cheesecake med mycket smak och tuggmotstånd. Den här godingen är smaksatt med kaffe och dekorerad med massor av choklad och karamell. Den är barnsligt god och man kan väl säga att jag helt klart gick bananas när det kom till dekorationen. Men ibland får man haha!

Kexsmulet i botten är det godaste i en cheesecake men det får absolut inte vara för mycket. För mig har den perfekta cheesecaken mycket fyllning och en tunn kexbotten. Bakar du det här receptet i en rund form med diameter på 20 cm så är det exakt det du for, det perfekta förhållandet mellan fyllning och smul.

Vill ni se en steg för steg video för hur man bakar den här cheesecake:en så hittar ni det på min instagram @mykitchenstories.se och på min facebooksida.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kaffecheesecake med karamell & choklad

Ingredienser

50 g smör
10 stycken savoiardikex
600 g färskost
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
1 msk svart bryggkaffe
2 msk vetemjöl
1 dl turkisk yoghurt
150 g mörk choklad, 2 msk matolja, 50 g grovhackad daim och toffifee-choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

50 g smör
10 stycken savoiardikex
600 g färskost
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
1 msk svart bryggkaffe
2 msk vetemjöl
1 dl turkisk yoghurt
150 g mörk choklad, 2 msk matolja, 50 g grovhackad daim och toffifee-choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret.
  4. Täck botten av en rund springform med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i den.
  5. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  6. Tillsätt ägget och äggulan och vispa lite till.
  7. Till sist har du i bryggkaffe, vetemjöl och turkisk yoghurt. Vispa alltsammans till en jämn smet, bara precis tills det går ihop, och häll sedan upp den i formen.
  8. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  9. Låt cheesecaken svalna helt och kylas ner ordentligt i kylskåpet innan du toppar med choklad.
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller. Blanda ner matoljan och rör om till en jämn smet. Låt svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt chokladen rinna över kanten så att hela cheesecaken täcks i choklad. Innan chokladen stelnar, toppa med grovhackad daim och toffifee-choklad.
  11. Låt chokladen på cheesecaken stelna i kylskåpet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret.
  4. Täck botten av en rund springform med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i den.
  5. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  6. Tillsätt ägget och äggulan och vispa lite till.
  7. Till sist har du i bryggkaffe, vetemjöl och turkisk yoghurt. Vispa alltsammans till en jämn smet, bara precis tills det går ihop, och häll sedan upp den i formen.
  8. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  9. Låt cheesecaken svalna helt och kylas ner ordentligt i kylskåpet innan du toppar med choklad.
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller. Blanda ner matoljan och rör om till en jämn smet. Låt svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt chokladen rinna över kanten så att hela cheesecaken täcks i choklad. Innan chokladen stelnar, toppa med grovhackad daim och toffifee-choklad.
  11. Låt chokladen på cheesecaken stelna i kylskåpet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?