Kaffecheesecake med karamell & choklad

toffiffeecheesecake1Inget slår en riktigt krämig cheesecake med mycket smak och tuggmotstånd. Den här godingen är smaksatt med kaffe och dekorerad med massor av choklad och karamell. Den är barnsligt god och man kan väl säga att jag helt klart gick bananas när det kom till dekorationen. Men ibland får man haha!

toffiffeecheesecake2Kexsmulet i botten är det godaste i en cheesecake men det får absolut inte vara för mycket. För mig har den perfekta cheesecaken mycket fyllning och en tunn kexbotten. Bakar du det här receptet i en rund form med diameter på 20 cm så är det exakt det du for, det perfekta förhållandet mellan fyllning och smul.

Vill ni se en steg för steg video för hur man bakar den här cheesecake:en så hittar ni det på min instagram @mykitchenstories.se och på min facebooksida.

Ingredienser:

50 g smör

10 stycken savoiardikex

600 g färskost

1,5 dl strösocker

1 ägg

1 äggula

1 msk svart bryggkaffe

2 msk vetemjöl

1 dl turkisk yoghurt

150 g mörk choklad, 2 msk matolja, 50 g grovhackad daim och toffifee-choklad till garnering
Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret.
  4. Täck botten av en rund springform med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i den.
  5. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  6. Tillsätt ägget och äggulan och vispa lite till.
  7. Till sist har du i bryggkaffe, vetemjöl och turkisk yoghurt. Vispa alltsammans till en jämn smet, bara precis tills det går ihop, och häll sedan upp den i formen.
  8. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  9. Låt cheesecaken svalna helt och kylas ner ordentligt i kylskåpet innan du toppar med choklad.
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller. Blanda ner matoljan och rör om till en jämn smet. Låt svalna innan du häller den på din cheesecake. Låt chokladen rinna över kanten så att hela cheesecaken täcks i choklad. Innan chokladen stelnar, toppa med grovhackad daim och toffifee-choklad.
  11. Låt chokladen på cheesecaken stelna i kylskåpet innan servering.

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x