
Foto: Ulrika Pousette
Det är tvära kast här på bloggen. Ena stunden är det goffiga tårtor och bakverk och andra stunden är det en sallad haha! Men jag är bara tvungen att dela receptet på denna jordgubbssallad som jag gjorde häromdagen med er. Den blev SÅ god. Jag får inte nog!


Receptet ger 4 generösa portioner jordgubbssallad.
Sallad:
2 dl quinoa
250 g färska jordgubbar
2 stycken avokado
70 g saltade och rostade sötmandlar
35 g färsk basilika (bladen från ca 1 kruka)
50 g fetaost
250 g romansallad
1 rödlök
250 g körsbärstomater
Dressing:
4 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 msk senap (gärna dijon)
1 msk flytande honung
salt och peppar
Gör såhär:
- Tillaga quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svaln
- Skala och hacka resten av ingredienserna till salladen i valfri storlek.
- Ha ner allt till salladen i en rymlig skål.
- Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Salta och peppra efter egen smak och tycke. Häll dressingen på salladen.
- Blanda ihop, servera och njut!