Jordgubbssallad

Fotograf: Ulrika Pousette

En drömgod och somrig jordgubbssallad med quinoa, fetaost och avokado.

Det är tvära kast här på bloggen. Ena stunden är det goffiga tårtor och bakverk och andra stunden är det en sallad haha! Men jag är bara tvungen att dela receptet på denna jordgubbssallad som jag gjorde häromdagen med er. Den blev SÅ god. Jag får inte nog!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
jordgubbssallad

Jordgubbssallad

Portioner: 4

Ingredienser

Sallad:
2 dl quinoa
250 g färska jordgubbar
2 stycken avokado
70 g saltade och rostade sötmandlar
35 g färsk basilika (bladen från ca 1 kruka)
50 g fetaost
250 g romansallad
1 rödlök
250 g körsbärstomater

Dressing:
4 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 msk senap (gärna dijon)
1 msk flytande honung
salt och peppar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Sallad:
2 dl quinoa
250 g färska jordgubbar
2 stycken avokado
70 g saltade och rostade sötmandlar
35 g färsk basilika (bladen från ca 1 kruka)
50 g fetaost
250 g romansallad
1 rödlök
250 g körsbärstomater

Dressing:
4 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 msk senap (gärna dijon)
1 msk flytande honung
salt och peppar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 generösa portioner jordgubbssallad.

  1. Tillaga quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och hacka resten av ingredienserna till salladen i valfri storlek.
  3. Ha ner allt till salladen i en rymlig skål.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Salta och peppra efter egen smak och tycke. Häll dressingen på salladen.
  5. Blanda ihop, servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 4 generösa portioner jordgubbssallad.

  1. Tillaga quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och hacka resten av ingredienserna till salladen i valfri storlek.
  3. Ha ner allt till salladen i en rymlig skål.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Salta och peppra efter egen smak och tycke. Häll dressingen på salladen.
  5. Blanda ihop, servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?