Jag har lite av en pannacottaperiod just nu. Det bakas alla möjliga pannacottabakverk i mitt kök nuförtiden och jag hoppas att ni inte tröttnar. Tro mig, jag tröttnar snart och kör något annat. Behövde bara baka en sak till med pannacotta, nämligen en somrig pannacottatårta med jordgubbssmak. Ska vi skippa gräddtårtan i år kanske och köra på den här istället?
Att göra tårta på det här sättet ger en otroligt saftig tårtbotten med fräscha smaker. Men det är viktigt att ha i åtanke att tårtbotten vill suga åt sig så mycket vätska som möjligt och därför har jag ett lager vit chokladtryffel mellan botten och pannacotta. Annars äter tårtbotten med största sannolikhet upp hela pannacottan innan du ens hinner drömma om att smaka en bit.
Tårtbotten gjorde jag enligt tre lika receptet med bara 1 ägg. Så du tar helt enkelt fram tre lika stora glas och lägger ett ägg i en av dem. Därefter mäter du upp strösocker och vetemjöl i vardera resterande glas så att de fylls lika mycket som glaset med ägg. I glaset med vetemjöl har du även i 0,5 tsk bakpulver. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i ägg- och strösockerblandningen. Vänd försiktigt samman till en jämn smet och häll upp den i en form täckt med bakplåtspapper. Grädda din botten i nedre delen av ugnen på 175 grader (över- och undervärme) i ca 30 minuter. Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du har på tryffel och pannacotta.
Hur gör man när det är glutenfritt?
Hejhej! Förlåt för sent svar, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Fungerar det med färska jordgubbar också?
Det går bra, du kan eventuellt behöva tillsätta en skvätt vatten ☺️
Kan man ha vanlig vit choklad också?
Hejhej! Ja 😀