Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 8-10
Ingredienser
Ingredienser
Mandelbotten:
4 äggvitor
300 g mandelmjöl
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Jordgubbsmousse:
900 g frysta jordgubbar
4 msk vatten
4 dl strösocker
2 tsk agar agar pulver
8 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar att dekorera med
Tips!
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en moussetårta på 8-10 generösa bitar.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en moussetårta på 8-10 generösa bitar.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
Hur länge kan man ha den i frysen?
Kan man göra denna flera dagar i förväg?
Hej! Det går bra
Om man inte har agar agar går det då bra att byta ut det mot gelatinpulver? Eller fungerar de olika? <3
Om man vill göra moussen på något annat bär eller frukt (t.ex. mango), går det att bra att byta rakt av eller behöver man justera vikten då?
Hur länge kan man förvara den i frysen?
Hej! Det går jättebra, mango, hallon, blåbär, passionsfrukt, björnbär bland annat, kan bytas rakt av (900 g). Den håller i frysen i upp till 2-3 månader om den är ordentligt inplastad eller förvarad i en lufttät låda. För bästa konsistens, tina långsamt i kylskåp i ca 3-4 timmar innan servering. Hoppas att det ska smaka!