Där jag bor har de redan börjat sälja rabarber och jag fick såklart sommarfeeling! När jag var tonåring så extrajobbade jag på ett konditori som cafébiträde där de på somrarna sålde en rabarberpaj med jordgubbar. När jag såg rabarbern i affären så blev jag sjukt sugen på just denna paj och var bara tvungen att baka den! Som pricken över i:t så hade jag även i vit choklad men det är såklart inget måste.
Det som däremot är ett måste till denna paj enligt mig är vaniljsås eller vaniljglass. Ok, helt ärligt så är jag bara sparsam med vaniljglass och/eller vanilsås såhär på bild haha. Paj ska ju mer vara en accessoar till själva såsen eller glassen, eller vad säger ni? 😉
Just kombinationen rabarber och jordgubbar är inte bara definitionen av somrig utan passar såå bra ihop! Syrlig rabarber mot söta jordgubbar i ett frasigt pajskal är rena drömmen! Till det här receptet använde jag frysta rabarber och jordgubbar men det går såklart lika bra att använda färska om man har det.
Finns det någon annan glass som man kan göra själv till denna paj som du skulle rekomendera :)? KanskeVanilgglass med daijm i :)?
Hej hej! I min bok Godare glass finns det massor med mumsiga glassar som passar! 😍😋