Hjärtformad pavlova med segfrasig maräng fylld med fluffig hallonmousse.
Om du vill visa någon lite extra kärlek med ett bakverk så tycker jag att du ska baka en hjärtformad pavlova. En segfrasig marängtårta formad som ett hjärta, fylld med härligt fluffig hallonmousse och syrliga hallon och björnbär. En tårta som är fin och piffig utan att vara särskilt svår att göra
För att forma pavlovan till ett hjärta behövs inga specialredskap. Ingen spritspåse eller någonting. Det enda man behöver göra är att rita ett hjärta med blyerts på ett bakplåtspapper, lägga bakplåtspappret på en plåt och sedan länga marängsmeten i mitten på det ritade hjärtat och sedan försiktigt trycka bre ut smeten mot kanterna på hjärtat så att smeten fyller ut hela mallen. That’s it!
Ganska roligt att man ska ha blåbär i en hallonmousse. 😉😂
Haha tack för att du påpekade! Nu är det ändrat 😂❤️
Om man vill byta ut agar agar mot vanligt gelantin, hur mycket ska man då ta?
Hejhej! Du kan läsa mer om det här: https://mykitchenstories.se/vad-ar-agar-agar-pulver/ 🥰
Hej!
Ser fint ut! Får bli sonens födelsedagstårta… Undrar då om man kan byta till vegansk grädde?
Hejhej, tack fina du! Har inte prövat detta själv, men borde inte vara några problem. Säg till om du prövar! 🥰