Hemgjord sandwichglass

Det här inlägget innehåller reklam för min bakbok “Godare glass – utan glassmaskin“.

Hemgjord sandwichglass är enkelt att göra själv och en perfekt svalkande efterätt.

En av mina favoritglassar i glasskylen är sandwichglass. Det är något ljuvligt med de mjukspröda chokladkakorna som omsluter den krämiga vaniljglassen. Och vet du vad? Den här glassen är superenkel att göra själv i sitt eget kök och då får man ju frysen fylld av hemgjord sandwichglass. Det här receptet är ett av över 60 recept från min andra bakbok “Godare glass – utan glassmaskin”. En bok fylld med glassar som görs utan glassmaskin, tillbehör och goda bakverk som passar att servera med sin hemgjorda glass. Den finns att köpa HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

hemgjord sandwichglass

Hemgjord sandwichglass

Portioner: 12

Ingredienser

Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
2 tsk vaniljsocker

Chokladkex:
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
150 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 äggula

Tips!

  • För glutenfria sandwichglassar: byt ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Veganska sandwichglassar gör du genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, den kondenserade mjölken mot sötad kondenserad kokosmjölk, smöret mot mjölkfritt margarin och äggulan mot 1 msk växtbaserad vispgrädde.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
2 tsk vaniljsocker

Chokladkex:
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 msk vaniljsocker
150 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 äggula

TIPS!

  • För glutenfria sandwichglassar: byt ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Veganska sandwichglassar gör du genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, den kondenserade mjölken mot sötad kondenserad kokosmjölk, smöret mot mjölkfritt margarin och äggulan mot 1 msk växtbaserad vispgrädde.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 12 st sandwichglassar om du stansar ut kakor med en diameter på ca 5-6 cm

  1. Glass: Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och vispa lite till med elvispen. Häll glassmeten i en långpanna med måtten 30×40 cm. Täck hela glassytan med plastfolie och låt smeten stå i frysen för att stelna i minst 6 timmar.
  2. Chokladkakor: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Vispa smör, strösocker och salt fluffigt i en annan bunke. Häll ner äggulan och de torra ingredienserna och arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i två lika stora bitar. Plasta in dem och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Kavla ut en degbit till en rektangel, 2-3 mm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 6 cm i diameter, och lägg dem på plåten. Gör likadant med resten av degen och nagga sedan kexen med gaffel. Grädda kexen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, och låt dem sedan svalna helt på plåten.
  4. Stansa ut rundlar ur glassen av samma storlek som kakorna och lägg mellan två kex. Slå in glassarna i papper och låt dem ligga i frysen (gärna inplastade eller inslagna i papper) tills det är dags att servera.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 12 st sandwichglassar om du stansar ut kakor med en diameter på ca 5-6 cm

  1. Glass: Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och vispa lite till med elvispen. Häll glassmeten i en långpanna med måtten 30×40 cm. Täck hela glassytan med plastfolie och låt smeten stå i frysen för att stelna i minst 6 timmar.
  2. Chokladkakor: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Vispa smör, strösocker och salt fluffigt i en annan bunke. Häll ner äggulan och de torra ingredienserna och arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i två lika stora bitar. Plasta in dem och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Kavla ut en degbit till en rektangel, 2-3 mm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 6 cm i diameter, och lägg dem på plåten. Gör likadant med resten av degen och nagga sedan kexen med gaffel. Grädda kexen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, och låt dem sedan svalna helt på plåten.
  4. Stansa ut rundlar ur glassen av samma storlek som kakorna och lägg mellan två kex. Slå in glassarna i papper och låt dem ligga i frysen (gärna inplastade eller inslagna i papper) tills det är dags att servera.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
J K
J K
1 year ago

TACK för att du skriver ut hur de kan göras veganska! Ska definitivt testas!

Tips!

  • För glutenfria sandwichglassar: byt ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Veganska sandwichglassar gör du genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, den kondenserade mjölken mot sötad kondenserad kokosmjölk, smöret mot mjölkfritt margarin och äggulan mot 1 msk växtbaserad vispgrädde.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?