Spröda havrekakor med choklad med en härligt segmjuk insida. Som en hybrid mellan drömmar och chocolate chip cookies.
Häromveckan bakade jag havrekakor med mina hemkunskapselever och innan dess hade jag aldrig bakat havrekakor. Hur sjukt? Att jag typ bakar allt mellan himmel och jord, i olika kombinationer och hybrider och så har den här lilla kakan bara fallit mellan stolarna. Originalet är ju utan choklad men eftersom jag älskar choklad så har jag helt enkelt tagit fram ett recept på spröda havrecookies. Ser ut som chocolate chip cookies fast med en lite sprödare konsistens, en lite segmjuk insida och massa god havre som inte bara bidrar till den härliga konsistensen utan också ger en riktigt god nötig smak.
Den här kakan är helt fantastiskt god. Ni vet, en sådär självklart god småkaka som man egentligen alltid borde ha redo i en lufttät burk i skafferiet.
Jag gjorde 30 stora havrekakor men vill du ha fler, i mindre format så funkar det bra det med. Tänk bara på att ju mindre dina kakor är, desto kortare tid behöver de i ugnen.
funkar det utan det hjorthornsaltet?
Det går att byta ut det mot bikarbonat eller bakpulver men då förlorar man sprödheten 🙂
Tack för detta recept, de blev jättegoda! Lite väl söta med mjölkchoklad, ska ha mörk choklad nästa gång. Eller kanske pistagenötter! Kan man frysa dessa?
Det är supergott att ha i nötter 😀 Funkar utmärkt att frysa in.
Tjohooo vilka goda kakor.. Mums mums.. Kommer att fortsätta baka dessa. /kakmonster 🍪
Hej hej, förlåt för sent svar! Vad glad jag blir att du gillade dem, omnomnom 🍪😋
Hej tack för ett bra recept. Så gott!
Jag har precis bakat dessa och hittade ej hjortronsalt så jag tog bakpulver. Hur länge håller dessa kakor i skafferiet?
Väldigt spröda och goda, nu får vi se vad resten av familjen säger om dessa godsaker.
Åh, kul att du gillade dem och hoppas familjen likaså! 😊