Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 25×25 cm och ger 24 bitar hallonpajcheesecake.
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en form med måtten 25×25 cm med bakplåtspapper (en rund form med diameter på 23 cm fungerar också).
- Smält smöret till botten i en kastrull på medelvärme.
- Mixa ihop resten av ingredienserna till botten i en matberedare till ett fint smul. Tillsätt smöret och blanda ihop till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan på en sked så tätt du bara kan.
- Förgrädda cheesecake botten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills den inte längre är blank.
- Cheesecakefyllning: Vispa ihop färskost, strösocker, citronskal krämigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning. Häll fyllning över botten och toppa med hallonen.
- Smul: Nyp ihop alla ingredienserna till smulet tills du får en smulig deg. Strödet över cheesecaken.
- Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills smulet fått en lite gyllenbrun färg och fyllningen fortfarande är lite vobblig.
- Låt cheesecaken svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du skär upp den i bitar och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man ta frusna bär
Det funkar utmärkt 🙂
Kan man använda blåbär istället för hallon? 🫐
Absolut 😍
Skulle man kunna använda blåbär istället för hallon? 🫐
Kan man baka i rund form istället? Och hur påverkas baktiden då?
Det funkar utmärkt. Kör du på 23 cm i diameter eller liknande så kan du baka på enligt receptet.