Hallonpajcheesecake

Fotograf: Ulrika Pousette

Drömmiga saker händer när man kombinerar krämig cheesecake med hallonpaj i form av en hallonpajcheesecake.

Jag vill inte tro att sommaren snart är slut men det är liksom slutet av augusti? Hur gick tiden så fort? Jag känner inte riktigt att jag är klar med sommaren än. Den har varit fantastisk på många sätt och tanken på att det snart blir mörkt och kallt i flera månader är inte min favorittanke i hela världen. Något som ändå är härligt i slutet av sommaren är hallonen! De smakar magiskt såhär års. Idag blev det en hallonpajcheesecake. Det stämmer: en drömgod kombination av cheesecake och hallonpaj.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Förhandsbeställ min nya bok signerad:

hallonpajcheesecake

Hallonpajcheesecake

Portioner: 24

Ingredienser

Botten:
230 g digestivekex
30 g farinsocker
125 g smält smör
0,5 tsk malen kardemumma
1 krm salt

Cheesecakefyllning:
340 g färskost
80 g strösocker
skal från 1 citron
2 stora ägg
150 g färska hallon

Smul:
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
75 g smör
1 krm salt

Tips!

Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot dubbelt så många digestivekex och vetemjölet i smulet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Botten:
230 g digestivekex
30 g farinsocker
125 g smält smör
0,5 tsk malen kardemumma
1 krm salt

Cheesecakefyllning:
340 g färskost
80 g strösocker
skal från 1 citron
2 stora ägg
150 g färska hallon

Smul:
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
75 g smör
1 krm salt

TIPS!

Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot dubbelt så många digestivekex och vetemjölet i smulet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 25×25 cm och ger 24 bitar hallonpajcheesecake.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en form med måtten 25×25 cm med bakplåtspapper (en rund form med diameter på 23 cm fungerar också).
  2. Smält smöret till botten i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa ihop resten av ingredienserna till botten i en matberedare till ett fint smul. Tillsätt smöret och blanda ihop till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan på en sked så tätt du bara kan.
  5. Förgrädda cheesecake botten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills den inte längre är blank.
  6. Cheesecakefyllning: Vispa ihop färskost, strösocker, citronskal krämigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning. Häll fyllning över botten och toppa med hallonen.
  7. Smul: Nyp ihop alla ingredienserna till smulet tills du får en smulig deg. Strödet över cheesecaken.
  8. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills smulet fått en lite gyllenbrun färg och fyllningen fortfarande är lite vobblig.
  9. Låt cheesecaken svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du skär upp den i bitar och serverar.

Steg för steg

Det finns inget steg för steg för detta recept

Video

Receptet bakas i en kvadratisk form med måtten 25×25 cm och ger 24 bitar hallonpajcheesecake.

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en form med måtten 25×25 cm med bakplåtspapper (en rund form med diameter på 23 cm fungerar också).
  2. Smält smöret till botten i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa ihop resten av ingredienserna till botten i en matberedare till ett fint smul. Tillsätt smöret och blanda ihop till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan på en sked så tätt du bara kan.
  5. Förgrädda cheesecake botten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills den inte längre är blank.
  6. Cheesecakefyllning: Vispa ihop färskost, strösocker, citronskal krämigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning. Häll fyllning över botten och toppa med hallonen.
  7. Smul: Nyp ihop alla ingredienserna till smulet tills du får en smulig deg. Strödet över cheesecaken.
  8. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills smulet fått en lite gyllenbrun färg och fyllningen fortfarande är lite vobblig.
  9. Låt cheesecaken svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du skär upp den i bitar och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amela
Amela
1 year ago

Kan man ta frusna bär

Sofia
Sofia
1 year ago

Kan man använda blåbär istället för hallon? 🫐

Sofia Berggren
Sofia Berggren
1 year ago

Skulle man kunna använda blåbär istället för hallon? 🫐

Sara
Sara
1 month ago

Kan man baka i rund form istället? Och hur påverkas baktiden då?

Tips!

Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot dubbelt så många digestivekex och vetemjölet i smulet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?