Nu ska ni få receptet på en sjukt enkel tårta! Fluffig tårtbotten, dulce de leche fyllning och en len vit chokladfrosting utan smör. Hela kalaset toppas med färska hallon. Inga fyllningar som behöver preppas eller andra konstigheter!
Jag blir faktiskt lite förvånad över mig själv. Jämfört med hur jag dekorerat tidigare tårtor är ju den här typ minimalistisk, haha! Men det är kul att testa lite nytt ibland. Men guldflingorna, de var jag tvungen att ha på. Man behöver alltid lite guld, alltid.
Tårtbotten är bakad enligt tre lika receptet i en rund form med diameter på 23 cm.
Tårtbotten:
Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 6 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 1 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Denna ska jag göra tills ett kalas imorgon! Har redan gjort bottnarna (ska göra två tårtor), och OJ vad höga och bra de blev!!!
Har du något tips på hur man förvarar bottnar bäst tills dagen efter?
Bara att plasta in med plastfolie. Frys med fördel för det är enklast att dela bottnar som är halvtinade 🙂
Kan man förbereda hela tårtan dagen innan?
Absolut 🙂 Spara bara dekorationen tills det är dags att servera den 🙂