Hallongrottsglass

Fotograf: Ulrika Pousette

Hallongrottsglass ändå 😍 Krämig vaniljglass med hallonswirl och hallongrottssmul – det bästa av två världar!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallongrottsglass

Ingredienser

1,25 dl vispgrädde (40%)
1,25 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
3 äggulor
0,5 dl strösocker
150 gram färskost
0,5 msk glukos
1 dl hallonsylt
4-6 hallongrottor, klicka här för recept

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1,25 dl vispgrädde (40%)
1,25 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
3 äggulor
0,5 dl strösocker
150 gram färskost
0,5 msk glukos
1 dl hallonsylt
4-6 hallongrottor, klicka här för recept

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen,  värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
5. Häll upp smeten i glassmaskinen och kör den i minst 30 minuter på hög hastighet eller tills den får en tjockare konsistens.
6. Ta bort omröraren till glassmaskinen.
7. Blanda sylten med 0,5 dl glass och klicka ut det i vaniljglassen. Smula ner hallongrottorna och dra några varv med en kniv så att du får ett vackert mönster.
8. Låt glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen,  värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
5. Häll upp smeten i glassmaskinen och kör den i minst 30 minuter på hög hastighet eller tills den får en tjockare konsistens.
6. Ta bort omröraren till glassmaskinen.
7. Blanda sylten med 0,5 dl glass och klicka ut det i vaniljglassen. Smula ner hallongrottorna och dra några varv med en kniv så att du får ett vackert mönster.
8. Låt glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?