Hallongrottsglass ändå 😍 Krämig vaniljglass med hallonswirl och hallongrottssmul – det bästa av två världar!
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Hallongrottsglass ändå 😍 Krämig vaniljglass med hallonswirl och hallongrottssmul – det bästa av två världar!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Ingredienser
1,25 dl vispgrädde (40%)
1,25 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
3 äggulor
0,5 dl strösocker
150 gram färskost
0,5 msk glukos
1 dl hallonsylt
4-6 hallongrottor, klicka här för recept
Tips!
1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
5. Häll upp smeten i glassmaskinen och kör den i minst 30 minuter på hög hastighet eller tills den får en tjockare konsistens.
6. Ta bort omröraren till glassmaskinen.
7. Blanda sylten med 0,5 dl glass och klicka ut det i vaniljglassen. Smula ner hallongrottorna och dra några varv med en kniv så att du får ett vackert mönster.
8. Låt glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering
Ingredienser
1,25 dl vispgrädde (40%)
1,25 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
3 äggulor
0,5 dl strösocker
150 gram färskost
0,5 msk glukos
1 dl hallonsylt
4-6 hallongrottor, klicka här för recept
TIPS!
1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
5. Häll upp smeten i glassmaskinen och kör den i minst 30 minuter på hög hastighet eller tills den får en tjockare konsistens.
6. Ta bort omröraren till glassmaskinen.
7. Blanda sylten med 0,5 dl glass och klicka ut det i vaniljglassen. Smula ner hallongrottorna och dra några varv med en kniv så att du får ett vackert mönster.
8. Låt glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering
1. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde, mjölk och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
2. Vispa ägg och socker fluffigt
3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
5. Häll upp smeten i glassmaskinen och kör den i minst 30 minuter på hög hastighet eller tills den får en tjockare konsistens.
6. Ta bort omröraren till glassmaskinen.
7. Blanda sylten med 0,5 dl glass och klicka ut det i vaniljglassen. Smula ner hallongrottorna och dra några varv med en kniv så att du får ett vackert mönster.
8. Låt glassen stå i frysen i minst 6 h innan servering
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK