Guacamole på gröna ärtor

Ett litet fredagstips från mig såhär på den veckodagen som de flesta Svenskar äter tacos på. Nämligen ärtguacamole. Ja, du läste rätt. Man kan göra riktigt god guacamole helt utan avocado genom att använda gröna ärtor istället. Snällare mot plånboken och klimatet men smakar minst lika gott.

Det viktigaste när man gör guacamole på ärtor är att koka upp dem al dente och att mixa riktigt slätt. Konsistensen blir tjockare än om man har avocado men med lite vatten eller limejuice så får man precis samma konsistens. Nedan kommer mitt recept på guacamole gjort på ärtor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Guacamole på gröna ärtor

Ingredienser

3 dl gröna ärtor (frysta)
1 vitlöksklyfta
saft från 2 limefrukter
1 msk vatten
1 liten tomat
0,5 rödlök
1,5 msk olivolja
1 nypa chilli flakes
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk spiskummin
salt efter egen smak

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

3 dl gröna ärtor (frysta)
1 vitlöksklyfta
saft från 2 limefrukter
1 msk vatten
1 liten tomat
0,5 rödlök
1,5 msk olivolja
1 nypa chilli flakes
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk spiskummin
salt efter egen smak

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg ärtorna i en kastrull. Koka upp tills de blir al dente. Häll av vattnet.
  2. Mixa ärtorna till en slät puré med stavmixer.
  3. Tillsätt fint riven vitlöksklyfta, tomat skuren i mindre bitar, fint hackad rödlök, limejuice, vatten, olivolja och alla kryddor.
  4. Blanda ihop och servera med nacho-chips!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg ärtorna i en kastrull. Koka upp tills de blir al dente. Häll av vattnet.
  2. Mixa ärtorna till en slät puré med stavmixer.
  3. Tillsätt fint riven vitlöksklyfta, tomat skuren i mindre bitar, fint hackad rödlök, limejuice, vatten, olivolja och alla kryddor.
  4. Blanda ihop och servera med nacho-chips!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
3 years ago

Hej!
MÅste man koka ärtorna, eller räcker det med att de får tina?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?