
Vill du på ett enkelt sätt piffa upp din kladdkaka så kan du toppa den med chokladfudge! Det blir ljuvligt gott och så fort det åker på lite fudge och färska bär så blir det snabbt ett bakverk mer åt tårthållet. Det är just det som jag älskar med kladdkakor. Förutom att de är väldigt goda så kan man göra dem hur piffiga somhelst!

Kladdig kladdkaka, len chokladfudge och massa färska hallon. Denna kladdkaka med chokladfudge är en riktig kladdkakefest för både ögon och smaklökar. Dessutom så är fudgen till den här kladdkakan en riktigt enkel sådan som inte behöver kokas och som görs på bara tre ingredienser.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en kladdkaka med chokladfudge på 10-12 generösa bitar.
Ingredienser (kladdkaka):
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Ingredienser (mjölkchokladfudge):
200 g mjölkchoklad (om du hellre vill använda mörk choklad, tar du istället 150 g, minst 55% kakaohalt)
½ burk kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
250 g färska hallon att dekorera med

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme
- Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du toppar med fudge.
- Grovhacka chokladen till fudgen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör och kondenserad mjölk.
- Värm smeten i mikron eller över ett vattenbad på låg värme. Rör om hela tiden.
- Häll fudgesmeten över kladdkakan och låt stelna i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon.
TIPS!
- Vill du förebereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den. Skippa då bären och servera dem vid sidan om när du ska bjuda på den.
- Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
Kan man använda något annat än kondenserad mjölk eller är det ett måste?
Du kan koka vanlig fudge på sirap och grädde, tar lite längre tid men det funkar 🙂
Den här kakan var sagolikt god. Enkel att göra men ser superproffsig ut. Väldigt söt så det går inte att äta så stor bit och krävs mycket vispgrädde till. Men känns lyxig och god. Räcker till många! Kommer definitivt att göra igen.
Hej!
Jag försökte dubbla receptet för att jag ville ha den riktigt hög.
Men det gick inte alls, efter 1 1/2 timme i ugnen var den fortfarande helt rinnig.
Har du nåt tips för hur jag skulle kunna göra?
Minska smöret kanske?
För smaken va ju HELT gudomlig!!