Kladdkaka med chokladfudge

Världens godaste kladdkaka med chokladfudge!

Vill du på ett enkelt sätt piffa upp din kladdkaka så kan du toppa den med chokladfudge! Det blir ljuvligt gott och så fort det åker på lite fudge och färska bär så blir det snabbt ett bakverk mer åt tårthållet. Det är just det som jag älskar med kladdkakor. Förutom att de är väldigt goda så kan man göra dem hur piffiga somhelst!

Kladdig kladdkaka, len chokladfudge och massa färska hallon. Denna kladdkaka med chokladfudge är en riktig kladdkakefest för både ögon och smaklökar. Dessutom så är fudgen till den här kladdkakan en riktigt enkel sådan som inte behöver kokas och som görs på bara tre ingredienser.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kladdkaka med chokladfudge

Kladdkaka med chokladfudge

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (mjölkchokladfudge):
200 g mjölkchoklad (om du hellre vill använda mörk choklad, tar du istället 150 g, minst 55% kakaohalt)
½ burk kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
250 g färska hallon att dekorera med

Tips!

  • Vill du förbereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den? Dekorera då kladdkakan med bären precis innan servering.
  • Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (mjölkchokladfudge):
200 g mjölkchoklad (om du hellre vill använda mörk choklad, tar du istället 150 g, minst 55% kakaohalt)
½ burk kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
250 g färska hallon att dekorera med

TIPS!

  • Vill du förbereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den? Dekorera då kladdkakan med bären precis innan servering.
  • Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  5. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du toppar med fudge.
  6. Grovhacka chokladen till fudgen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör och kondenserad mjölk.
  7. Värm smeten i mikron eller över ett vattenbad på låg värme. Rör om hela tiden.
  8. Häll fudgesmeten över kladdkakan och låt stelna i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  5. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du toppar med fudge.
  6. Grovhacka chokladen till fudgen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör och kondenserad mjölk.
  7. Värm smeten i mikron eller över ett vattenbad på låg värme. Rör om hela tiden.
  8. Häll fudgesmeten över kladdkakan och låt stelna i kylskåpet minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dania
Dania
3 years ago

Kan man använda något annat än kondenserad mjölk eller är det ett måste?

Karolina
Karolina
3 years ago

Den här kakan var sagolikt god. Enkel att göra men ser superproffsig ut. Väldigt söt så det går inte att äta så stor bit och krävs mycket vispgrädde till. Men känns lyxig och god. Räcker till många! Kommer definitivt att göra igen.

Viveqa
Viveqa
3 years ago

Hej!
Jag försökte dubbla receptet för att jag ville ha den riktigt hög.
Men det gick inte alls, efter 1 1/2 timme i ugnen var den fortfarande helt rinnig.
Har du nåt tips för hur jag skulle kunna göra?
Minska smöret kanske?
För smaken va ju HELT gudomlig!!

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Gjorde den med marabo apelsin krokant i fungerar och de blev riktigt bra

Anna
Anna
1 year ago

Hej! Finns det laktosfri kondenserad mjölk?

Lovisa Liljeblad
Lovisa Liljeblad
1 year ago

Hej!
Hur många dagar i förväg kan man baka denna. Funkar det med två dagar innan eller blir den inte lika god då?

Tina
Tina
1 year ago

Hej, fryser man in kladdkakan med fudgen på?

Tina
Tina
1 year ago

Kan man frysa kakan med fudgen på?

Malin
Malin
1 year ago

Om man ska göra kakan ett par dagar innan och ha i kyl, står då att du rekommenderar att man lägger eventuella bär bredvid istället för på? Hur kommer det sig?

Tips!

  • Vill du förbereda den här kladdkakan flera dagar i förväg eller frysa in den? Dekorera då kladdkakan med bären precis innan servering.
  • Gör din kladdkakan med chokladfudge glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?