Härligt saftiga och fluffiga solbullar med vaniljkräm.
Nu är jag hemma i mitt eget kök igen efter en helt underbar helg i Uppsala på Alla älskar hembakat-mässan där jag bjöd på fika och träffade massor av er underbara läsare. Det är så kul att få träffa er på riktigt och få ett ansikte på er. Ni gör mig så glad ❤️
Första receptet den här veckan blir en riktigt härlig klassiker: solbulle, sockerbulle, krämbulle, pariserbulle eller helt enkelt en fluffig vetbulle med vanilkräm som toppas med strösocker! En riktigt god bulle med enkla smaker som går hem hos de allra flesta!
Ser otroligt goda ut!! Men har en fundering, hur fyller du bullarna med vaniljkrämen? Tar du bort del av degen för att få plats med fyllningen? 🙂
Jag har sett videon och hon trycker ner tummen i mitten så det blir en grop:)
Hej! Kan man byta ut vaniljpastan mot vaniljpulver? Och i så fall hur mycket vaniljpulver ska man då använda?
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går bra!
Kan jag göra dem veganska? Tar jag bara bort ägget eller ersätter jag med något? Tack för fantastisk inspiration alltid!! Ser så gott ut
Hejhej, förlåt för sent svar! har tyvärr inte testat detta själv ännu! <3 tack fina!
Det står ägg två gånger i vetebullarnas recept, ska det vara en eller två? 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, det sista ägget i receptet är till pensling <3
Hej,
Kan dessa frysas in?
Hej hej! Ursäkta sent svar, det går jättebra! 😊
Wow så lätt!! Råkade fylla dom första bullarna med lite för mycket vaniljkräm 🙈 men räckte precis till alla!
Kan aldrig bli för mycket 😅❤️
Kan man frysa in vaniljkrämen?
Hejhej! Funkar utmärkt men kan vara något grynig efter man tinat den 🙂
När jag gjorde bullarna fick jag knappt någon vaniljkräm ner i bullarna. Det lade sig bara som en miniklick i toppen, vad gjorde jag för fel? Tryckte hårt på spritspåsen men verkade inte fungera så bra. Ska man göra en liten grop innan det jäser?
Tack för receptet, för både bullen och krämen blev goda 🙂
Hej! Kan man byta ut vit sirap mot strösocker? Och i så fall hur mycket strösocker ska man ha i då?💕
Vet inte vad som hände men när jag gjort 30st på 35g så hade jag jätte mycket deg kvar, så fick ut 17 st på 50g också som jag bara kommer att äta som slätbullar. 😀
Oj! Fantastiskt 😍
går det att byta ut vit sirap mot vanligt strösocker och hur mycket i så fall??
måååååååste bara testa, har ätit dessa flera gånger men aldrig gjort dom själv, men nu är det dags!!
I mina bullar åkte vaniljkrämen typ ut och bildade en topp ovanpå bullen.. vad blev fel?
Hej! Kan man byta ut vit sirapen i degen mot något annat i så fall vad ska jag byta ut vit sirapen mot?????
Hejhej! Samma mängd strösocker går också bra 🥰
Hej! Jag älskar att följa dina recept men jag undrar hur du gör dessa hållen i kakorna.
Hejhej! Tack fina du! Du gör enkelt hålen genom att trycka med ett rundat skaft eller med tummen. Se gärna min video hur man gör 🥰 https://youtu.be/fEd4b96D0ug
Kan jag göra dessa bullar utan jäst?
Nej, tyvärr men denna kaka kanske kan vara ett bra alternativ: https://mykitchenstories.se/vaniljbullesockerkaka/ ☺️
Hej!
Tack för dina goa recept! Jag undrar hur du får din vaniljkräm sådär härligt gul och fast?
Jag har provat göra vaniljkräm på både vaniljstång och vaniljpulver och varje gång blir krämen gråaktig och ser verkligen oaptitligt ut!
Smaken är god men utseendet är verkligen inte tilltalande. Vad gör jag för fel?
Det blir även väldigt lös och inte så tjock som en kräm 🤷♀️
Hejhej, tack själv! Det kan bero på gulans gula färg, ju gulare ägg desto gulare kräm ☺️
Hej! Kan man göra denna glutenfri?
Hejhej, har tyvärr inte testat det ännu 🥰
Hej. I receptet står 3 äggulor till krämen men i videon har du många fler. Tyckte krämen blev väl tjock. Varför ?
Hejhej, det är 3 äggulor som gäller för en sats. Hur många äggulor körde du på?
Hej, kan man göra dessa glutenfria? Hur då i så fall?😊
Hej. Har gjort dina bullar. Vägde varje bulle till 35 g men fick ut 54 st bullar och inte 30. Vet inte om jag gjorde något fel 😅 står på jäsning nu så får se om de blir jätte små bullar eller om dom växer till sig 😄
Hej!!! Jag fick med så många…! Hur gick det för dig?? Mina verkar bli små…
Jag vägde 35-37 g/ bulle, men det blev 50 st och inte 30 st 😁😁