Fluffig rulltårta med hallongrädde

Fluffig rulltårta med ljuvligt sötsyrlig hallongrädde.

Klassiska bakverk, vill ni se mer av det? Jag älskar att ta fram recept på nya påhitt och hybrider men ibland vill man ju bara baka något enkelt och klassiskt. Eller hur känner ni? En klassiker som jag verkligen älskar men som är djupt underskattad är rulltårtan! En sån klassisk med fluffig rulltårtsbotten och enkel men sötsyrlig hallongrädde. Det är ju inte bara väldigt gott utan också väldigt smidigt att bara skära upp och servera eller ta med sig ut på picknick.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
rulltårta med hallongrädde

Fluffig rulltårta med hallongrädde

Portioner: 15

Ingredienser

Rulltårtsbotten:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena eller potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
150 g färska eller frysta hallon
florsocker att pudra med

Tips!

  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

Rulltårtsbotten:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena eller potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
150 g färska eller frysta hallon
florsocker att pudra med

TIPS!

  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  3. Häll upp smeten på plåten och bre ut i ett jämnt lager. Grädda botten i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den blivit genomgräddad men knappt fått någon färg.
  4. Vänd upp rulltårtan på en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  5. Vispa grädden till mjuka toppar (alltså inte för hårt, lämna lite marginal för att kunna vända ner hallon och bre ut den utan att den skär dig). Tillsätt hallonen och vaniljsocker i grädden och vänd försiktigt ner dem med en slickepott.
  6. Rulla ut rulltårtsbotten och bre ut hallongrädden i ett jämnt lager över den. Rulla ihop rulltårtan tight. Pudra lite florsocker på den och servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  3. Häll upp smeten på plåten och bre ut i ett jämnt lager. Grädda botten i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den blivit genomgräddad men knappt fått någon färg.
  4. Vänd upp rulltårtan på en ren kökshandduk medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  5. Vispa grädden till mjuka toppar (alltså inte för hårt, lämna lite marginal för att kunna vända ner hallon och bre ut den utan att den skär dig). Tillsätt hallonen och vaniljsocker i grädden och vänd försiktigt ner dem med en slickepott.
  6. Rulla ut rulltårtsbotten och bre ut hallongrädden i ett jämnt lager över den. Rulla ihop rulltårtan tight. Pudra lite florsocker på den och servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.4 14 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
29 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Veronica
Veronica
3 years ago

Kan man frysa denna?

Claudia
Claudia
3 years ago

Enkel och underbar gott

Agnes
Agnes
3 years ago

Jag gjorde rulltårtan och botten blev jättebra och fyllningen med. Men när jag skulle rulla tårtan så blev det inte alls bra fyllningen rann ut och det gick inte alls att rulla den tight. ( jag lät såklart botten svalna först). Vad kan jag ha kort för fel?

Vera
Vera
3 years ago

Gjorde den idag sååå god😍

Stine
Stine
3 years ago

Hej, jag tänkte bjuda på den på jobbet på min födelsedag på fredag men hinner bara med att göra sockerkakan idag onsdag.. Kan den kylas tills fredag och sen rullas ihop med hallongrädden då?

camila
camila
2 years ago

jag gjorde den en gång den blev hjätte god

Zanani
Zanani
2 years ago

Med mascarpone och hallonsylt går det att stryka på medan det fortfarande är varmt. Bara några minuter efter att man tar ur ugn. Fast ibland hjortronsylt + mascarpone och lite riven mandelmassa i stället.

Monique Nguyen
Monique Nguyen
2 years ago

Jag bakade rulltårta med färska hallon på påskafton och följer precis som du visade , har lyckats, det tar slut med engångs.Så glad jag blir, tack så mycket Camilla 🙏❤️tänker fortsätta göra många gånger framöver 😀

Beata Tyll
Beata Tyll
2 years ago

Receptet låter så gott vi skall baka denna mumsiga rulltårta

Hanna
Hanna
2 years ago

Hej! Om jag gör den dagen innan den ska serveras, hur ska jag förvara den? I kylen eller i frysen?:))

Elsa
Elsa
2 years ago

Kan man göra denna glutenfri? Skulle vilja bjuda en vän

Eva
Eva
2 years ago

Glöm inte att tina bären innan ni vänder ned dem i grädden, annars blir det bara sås. Gjorde det misstaget precis då jag hade lite bråttom och inte tänkte mig för. Fick bli bara sylt denna gången 😄

Mikaela
Mikaela
2 years ago

Hej! Går detta receptet bra att använda till tårtbotten? (ska göra en siffertårta) ❤️

Ronny
Ronny
1 year ago

Riktig bra! Första gången jag rullade in i kökshandduk- men det är ju bara bäst. Kakan var saftig i duken mendan den svalande….riktigt Sommar Gott dessutom!

Milan
Milan
1 year ago

Den blev bränd på kanterna. Lite svårt veta hur länge ska vara i ugnen.Smeten var svår smeta ut så den blev inte riktigt jämn och fin. Den gick ifall rulla den ändå.

Sandra Y
Sandra Y
9 months ago

Jag vill göra denna med saffran i botten. Räcker en påse med saffran eller behöver jag mer?

Tips!

  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?