
Sofia Dalén bjöd verkligen på en dröm-middag i sitt avsnitt av Halv Åtta hos en Youtuber. Huvudrätten bestod av en drömgod fish tacos som man bara ville ha mer och mer av!
Receptet ger 4 portioner fish tacos.
Ingredienser:
silverlök
1 rödlök
5 lime
1 mango / 1 näve fryst tärnad mango
Vitlök
3 avokado
0,5 dl äppelcidervinäger
5 stora röda kvisttomater
1 kruka koriander
2 färska jalapeno
400 g torskrygg (halloumi till de som är veg)
2 ägg
Cornflakes
Panko
Små tortillabröd
Vetemjöl
Creme fraiche
Sriracha mayo
Salt & peppar
Cayennepeppar
Olivolja
Matolja att fritera i
Gör såhär:
- Pickla rödlöksskivor i äppelcidervinäger och saft från 1 lime samt 0,5 tsk salt – låt stå minst 30min i kylen
- Mosa avokadon grovt och blanda ner 0,5 hackad silverlök, 1 hackad jalapeno, 1 stor eller 4 små tomater, saften av 1 lime, 0,5 tsk salt och 3 msk hackad koriander – ställ in i kylen
- Blanda mango med en skvätt olivolja, hackad jalapeno, koriander och rödlök. Smaka av med salt & peppar
- Ta ut kärnorna av 4 stora eller 10 små tomater, skär dem i små fyrkanter. Blanda med 0,5 hackad silverlök, 0,5 hackad jalapeno, 0,5 tsk salt, saften från 1 lime och 2 msk hackad koriander – in i kylen
- Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner 3 cm fiskbitar i mjölet och skaka påsen så alla bitar får mjöl på sig. Lägg dem sedan i vispat ägg och doppa dem slutligen i panko blandat med krossade cornflakes.
- Fritera några bitar åt gången i 1 liter rapsolja (180 grader) tills de fått fin färg
- Blanda créme fraiche med krossad vitlök, salt och peppar
- Stek tortillabröden i en torr stekpanna på hög värme – kort på varje sidan så de får lite färg (men inte så de blir torra)
- Bygg ihop dina tacos och ät dem så fort som möjligt så fisken då fisken är varm!
Servera med sirachamayo, picklad rödlök, vitlökssåsen, pico de gallo, guacamole, mangosalsa och en rejäl skvätt lime
Ska torsken vara tinad?
Hejhej, ja ☺️