Fish Tacos à la Sofia Dalén

Som huvudrätt i Halv Åtta hos en Youtuber serverade Sofia Dalén fish tacos.

Sofia Dalén bjöd verkligen på en dröm-middag i sitt avsnitt av Halv Åtta hos en Youtuber. Huvudrätten bestod av en drömgod fish tacos som man bara ville ha mer och mer av!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
fish tacos

Fish Tacos à la Sofia Dalén

Portioner: 4

Ingredienser

silverlök
1 rödlök
5 lime
1 mango / 1 näve fryst tärnad mango
Vitlök
3 avokado
0,5 dl äppelcidervinäger
5 stora röda kvisttomater
1 kruka koriander
2 färska jalapeno
400 g torskrygg (halloumi till de som är veg)
2 ägg
Cornflakes
Panko
Små tortillabröd
Vetemjöl
Creme fraiche
Sriracha mayo
Salt & peppar
Cayennepeppar
Olivolja
Matolja att fritera i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

silverlök
1 rödlök
5 lime
1 mango / 1 näve fryst tärnad mango
Vitlök
3 avokado
0,5 dl äppelcidervinäger
5 stora röda kvisttomater
1 kruka koriander
2 färska jalapeno
400 g torskrygg (halloumi till de som är veg)
2 ägg
Cornflakes
Panko
Små tortillabröd
Vetemjöl
Creme fraiche
Sriracha mayo
Salt & peppar
Cayennepeppar
Olivolja
Matolja att fritera i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 portioner fish tacos.

  1. Pickla rödlöksskivor i äppelcidervinäger och saft från 1 lime samt 0,5 tsk salt – låt stå minst 30min i kylen
  2. Mosa avokadon grovt och blanda ner 0,5 hackad silverlök, 1 hackad jalapeno, 1 stor eller 4 små tomater, saften av 1 lime, 0,5 tsk salt och 3 msk hackad koriander – ställ in i kylen
  3. Blanda mango med en skvätt olivolja, hackad jalapeno, koriander och rödlök. Smaka av med salt & peppar
  4. Ta ut kärnorna av 4 stora eller 10 små tomater, skär dem i små fyrkanter. Blanda med 0,5 hackad silverlök, 0,5 hackad jalapeno, 0,5 tsk salt, saften från 1 lime och 2 msk hackad koriander – in i kylen
  5. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner 3 cm fiskbitar i mjölet och skaka påsen så alla bitar får mjöl på sig. Lägg dem sedan i vispat ägg och doppa dem slutligen i panko blandat med krossade cornflakes.
  6. Fritera några bitar åt gången i 1 liter rapsolja (180 grader) tills de fått fin färg
  7. Blanda créme fraiche med krossad vitlök, salt och peppar
  8. Stek tortillabröden i en torr stekpanna på hög värme – kort på varje sidan så de får lite färg (men inte så de blir torra)
  9. Bygg ihop dina tacos och ät dem så fort som möjligt så fisken då fisken är varm!
    Servera med sirachamayo, picklad rödlök, vitlökssåsen, pico de gallo, guacamole, mangosalsa och en rejäl skvätt lime
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 4 portioner fish tacos.

  1. Pickla rödlöksskivor i äppelcidervinäger och saft från 1 lime samt 0,5 tsk salt – låt stå minst 30min i kylen
  2. Mosa avokadon grovt och blanda ner 0,5 hackad silverlök, 1 hackad jalapeno, 1 stor eller 4 små tomater, saften av 1 lime, 0,5 tsk salt och 3 msk hackad koriander – ställ in i kylen
  3. Blanda mango med en skvätt olivolja, hackad jalapeno, koriander och rödlök. Smaka av med salt & peppar
  4. Ta ut kärnorna av 4 stora eller 10 små tomater, skär dem i små fyrkanter. Blanda med 0,5 hackad silverlök, 0,5 hackad jalapeno, 0,5 tsk salt, saften från 1 lime och 2 msk hackad koriander – in i kylen
  5. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner 3 cm fiskbitar i mjölet och skaka påsen så alla bitar får mjöl på sig. Lägg dem sedan i vispat ägg och doppa dem slutligen i panko blandat med krossade cornflakes.
  6. Fritera några bitar åt gången i 1 liter rapsolja (180 grader) tills de fått fin färg
  7. Blanda créme fraiche med krossad vitlök, salt och peppar
  8. Stek tortillabröden i en torr stekpanna på hög värme – kort på varje sidan så de får lite färg (men inte så de blir torra)
  9. Bygg ihop dina tacos och ät dem så fort som möjligt så fisken då fisken är varm!
    Servera med sirachamayo, picklad rödlök, vitlökssåsen, pico de gallo, guacamole, mangosalsa och en rejäl skvätt lime
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
Emilia
2 years ago

Ska torsken vara tinad?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?