Så här gör du:
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
- Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepot tills allt blandat sig väl.
- Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
- Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar
- Chokladsmörkräm: Gör den italienska marrängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
- Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
- Fyllning: Spritsa en kant längs med tårtbotten och lägg nutella och krossade hasselnötter innanför. Smörkrämen är viktig att stödja med så att nutellan inte rinner ut och du kan då lägga ett ordentligt lager nutella och fortfarande få en stabil tårta. Garnera varje fyllningslager med grovhackade nötter.
- Spackla tårtan med resten av smörkrämen så att du får en jämn och fin yta att dekorera. Spara lite smörkräm till dekoration.
- Garnering och glasyr: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
- Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
- Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den rinna fint över tårtans kant.
- Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan med en stjärnformad tyll.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Det står inte vad man ska ha för mått till tårtbotten och när man trycker på länken kommer man endast till kökets hemsida o inget resept
Hejhej! Ursäkta sent svar. Nu är receptet uppdaterat, tack för att du uppmärksammade detta! <3
Hej
fortfarande kökets hemsida och ingen recept 🙁
Hej! Om man ska göra tårtan med en springform som är ungefär 26 cm i diameter, ska jag dubbla receptet på bottnarna och ska jag dubbla något på fyllningarna?