
Hej i värmen! Orkar ni slå på ugnen något nu när det är så varmt? Själv är jag mest sugen på glass. Idag blev det en härligt god och enkel hallonglass som görs utan glassmaskin. Syrlig, söt och krämig.

Receptet ger ca 1,5 liter hallonglass.
Ingredienser:
500 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl vatten
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
Gör såhär:
- Mixa ihop frysta hallon, citronsaft och vatten med stavmixer eller i matbeterade till en slät pure. Lägg undan ca 1-2 dl av hallonpurén i en skål.
- I en bunke vispar du grädden till mjuka toppar. Tillsätt sötad kondensera mjölk och vispa lite till.
- Blanda ihop 1 dl gräddsmet med den hallonpurén du la undan i en skål. Resten vispar du ihop i bunken med den stora mängden hallonpuren. Nu har du en mörk hallonglassmet och en ljus. Det finns mest av den ljusa.
- Häll upp den ljusa hallonsmeten i en behållare. Klicka ut den mörka över och gör ett swirlmönster med en sked aller liknande.
- Plasta in behållaren och låt stå i frysen i minst 6h innan servering.
Hej Camilla,
Det låter ju toppen att kunna göra glass utan maskin, men man läser ju överallt att glassmaskinen gör att glassen blir sådär krämig och härlig och utan den får man isig glass med iskristaller. Vad säger du om det? Blir verkligen denna glass krämig och härlig…?
Hej! Jag har inte sötad kondenserad mjölk utan osötad. Hur ska jag söta den? 🌺🌼🌸💜
Hej! Jag igen.. Det är kokosmjölk förresten den jag har 🙂
Går det att ha sojamjölk istället för den kondenserade mjölken?
Hejhej! Nej tyvärr <3
Kan man använda osötad kondenserad mjölk? Eventuellt söta med florsocker?
Hejhej, förlåt för sent svar! har inte testat själv men det borde gå, säg gärna till om du testat och berätta hur det gick! <3
Jag använder honung eller agavesirap
Måste hallonen vara frysta, eller går det bra med färska?
Hejhej! Nej, men det underlättar om dem är det 😋💕
Hej! detta är väl gräddglass? Jag har nämligen just lagt in den i frysen och ska vänta 6 timmar. Den smakade lite gräddaktig innan jag la in den i frysen.
Tack för receptet! den verkar vara väldigt bra!