Enkel hallonglass utan glassmaskin

Hej i värmen! Orkar ni slå på ugnen något nu när det är så varmt? Själv är jag mest sugen på glass. Idag blev det en härligt god och enkel hallonglass som görs utan glassmaskin. Syrlig, söt och krämig.

Receptet ger ca 1,5 liter hallonglass.

Ingredienser:

500 g frysta hallon

saft från 1 citron

1 dl vatten

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

Gör såhär:

  1. Mixa ihop frysta hallon, citronsaft och vatten med stavmixer eller i matbeterade till en slät pure. Lägg undan ca 1-2 dl av hallonpurén i en skål.
  2. I en bunke vispar du grädden till mjuka toppar. Tillsätt sötad kondensera mjölk och vispa lite till.
  3. Blanda ihop 1 dl gräddsmet med den hallonpurén du la undan i en skål. Resten vispar du ihop i bunken med den stora mängden hallonpuren. Nu har du en mörk hallonglassmet och en ljus. Det finns mest av den ljusa.
  4. Häll upp den ljusa hallonsmeten i en behållare. Klicka ut den mörka över och gör ett swirlmönster med en sked aller liknande.
  5. Plasta in behållaren och låt stå i frysen i minst 6h innan servering.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ia Yngvesson
Ia Yngvesson
2 år sedan

Hej Camilla,
Det låter ju toppen att kunna göra glass utan maskin, men man läser ju överallt att glassmaskinen gör att glassen blir sådär krämig och härlig och utan den får man isig glass med iskristaller. Vad säger du om det? Blir verkligen denna glass krämig och härlig…?
 

Last edited 2 år sedan by Ia Yngvesson
Lina
Lina
2 år sedan

Hej! Jag har inte sötad kondenserad mjölk utan osötad. Hur ska jag söta den? 🌺🌼🌸💜

Lina
Lina
2 år sedan

Hej! Jag igen.. Det är kokosmjölk förresten den jag har 🙂

Hejsvejs
Hejsvejs
2 år sedan

Går det att ha sojamjölk istället för den kondenserade mjölken?

Milla
Milla
1 år sedan

Kan man använda osötad kondenserad mjölk? Eventuellt söta med florsocker?

Elijana
Elijana
Svara på  Milla
5 månader sedan

Jag använder honung eller agavesirap

Sandra
Sandra
1 år sedan

Måste hallonen vara frysta, eller går det bra med färska?

Maria
Maria
1 år sedan

Hej! detta är väl gräddglass? Jag har nämligen just lagt in den i frysen och ska vänta 6 timmar. Den smakade lite gräddaktig innan jag la in den i frysen.
Tack för receptet! den verkar vara väldigt bra!

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x