Enkel hallonglass utan glassmaskin

Hej i värmen! Orkar ni slå på ugnen något nu när det är så varmt? Själv är jag mest sugen på glass. Idag blev det en härligt god och enkel hallonglass som görs utan glassmaskin. Syrlig, söt och krämig.

Receptet ger ca 1,5 liter hallonglass.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Enkel hallonglass utan glassmaskin

Ingredienser

500 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl vatten
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

500 g frysta hallon
saft från 1 citron
1 dl vatten
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa ihop frysta hallon, citronsaft och vatten med stavmixer eller i matbeterade till en slät pure. Lägg undan ca 1-2 dl av hallonpurén i en skål.
  2. I en bunke vispar du grädden till mjuka toppar. Tillsätt sötad kondensera mjölk och vispa lite till.
  3. Blanda ihop 1 dl gräddsmet med den hallonpurén du la undan i en skål. Resten vispar du ihop i bunken med den stora mängden hallonpuren. Nu har du en mörk hallonglassmet och en ljus. Det finns mest av den ljusa.
  4. Häll upp den ljusa hallonsmeten i en behållare. Klicka ut den mörka över och gör ett swirlmönster med en sked aller liknande.
  5. Plasta in behållaren och låt stå i frysen i minst 6h innan servering.
Steg för steg

Video
  1. Mixa ihop frysta hallon, citronsaft och vatten med stavmixer eller i matbeterade till en slät pure. Lägg undan ca 1-2 dl av hallonpurén i en skål.
  2. I en bunke vispar du grädden till mjuka toppar. Tillsätt sötad kondensera mjölk och vispa lite till.
  3. Blanda ihop 1 dl gräddsmet med den hallonpurén du la undan i en skål. Resten vispar du ihop i bunken med den stora mängden hallonpuren. Nu har du en mörk hallonglassmet och en ljus. Det finns mest av den ljusa.
  4. Häll upp den ljusa hallonsmeten i en behållare. Klicka ut den mörka över och gör ett swirlmönster med en sked aller liknande.
  5. Plasta in behållaren och låt stå i frysen i minst 6h innan servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ia Yngvesson
Ia Yngvesson
3 years ago

Hej Camilla,
Det låter ju toppen att kunna göra glass utan maskin, men man läser ju överallt att glassmaskinen gör att glassen blir sådär krämig och härlig och utan den får man isig glass med iskristaller. Vad säger du om det? Blir verkligen denna glass krämig och härlig…?
 

Last edited 3 years ago by Ia Yngvesson
Lina
Lina
3 years ago

Hej! Jag har inte sötad kondenserad mjölk utan osötad. Hur ska jag söta den? 🌺🌼🌸💜

Lina
Lina
3 years ago

Hej! Jag igen.. Det är kokosmjölk förresten den jag har 🙂

Hejsvejs
Hejsvejs
3 years ago

Går det att ha sojamjölk istället för den kondenserade mjölken?

Milla
Milla
3 years ago

Kan man använda osötad kondenserad mjölk? Eventuellt söta med florsocker?

Elijana
Elijana
Svara till  Milla
1 year ago

Jag använder honung eller agavesirap

Sandra
Sandra
2 years ago

Måste hallonen vara frysta, eller går det bra med färska?

Maria
Maria
2 years ago

Hej! detta är väl gräddglass? Jag har nämligen just lagt in den i frysen och ska vänta 6 timmar. Den smakade lite gräddaktig innan jag la in den i frysen.
Tack för receptet! den verkar vara väldigt bra!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?