
Alltså kolakakor – är inte det bland det finaste vi har? Jag får inte nog och jag älskar att den går att variera i oändlighet. Kika under kategorin ”småkakor” här på bloggen så förstår du vad jag menar. Ta vilken smaksättning, choklad- eller godissort du vill och vips så har du en riktigt god och festlig småkaka som bara smälter i munnen och som väldigt många tycker om.

Idag rostade jag fram lite dumle ur skafferiet och resultatet blev dumlesnittar med flingsalt. Segmjuk kolasnitt, dumlekola som smält i ugnen och så lite flingsalt på det. Sådär självklart gott!
Receptet ger 24 stycken dumlesnittar.
Ingredienser:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
17 dumlekolor
flingsalt att dekorera med

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och tryck ner dumlekolorna i längderna.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
TIPS!
- Gör dessa dumlesnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
När lägger du på saltet före/efter gräddning?
Efter 🙂
Hade i lite salt i smeten också, plus ingefärapulver. Sååå goda 😍
Kan man lägga lite mörka chokladknappar i istället för dumle?
😊
Ja 😀
Ha ha , såg efter jag skrivit frågan att det stod vilken smaksättning man ville, choklad / godissort … Läste lite för fort 😆. Tack för svaret 😁
Går det bra att frysa dessa? Eller ändras smak/konsistens mycket?
De håller sig jättebra i frys om man förvarar dem i lufttät burk 🙂