Dumlesnittar

154 röster
dumlesnittar
Dumlesnittar är kolasnittar med dumlekolor. En riktigt god och segmjuk småkaka med kola, choklad och flingsalt.

Alltså kolakakor – är inte det bland det finaste vi har? Jag får inte nog och jag älskar att den går att variera i oändlighet. Kika under kategorin ”småkakor” här på bloggen så förstår du vad jag menar. Ta vilken smaksättning, choklad- eller godissort du vill och vips så har du en riktigt god och festlig småkaka som bara smälter i munnen och som väldigt många tycker om.

dumle kolasnittar

Idag rostade jag fram lite dumle ur skafferiet och resultatet blev dumlesnittar med flingsalt. Segmjuk kolasnitt, dumlekola som smält i ugnen och så lite flingsalt på det. Sådär självklart gott!

Receptet ger 24 stycken dumlesnittar.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

17 dumlekolor

flingsalt att dekorera med

dumlesnitt
Steg för steg – bilder på hur man bakar dumlesnittar.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och tryck ner dumlekolorna i längderna.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.

TIPS!

  • Gör dessa dumlesnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
26 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
L Eriksson
L Eriksson
1 år sedan

När lägger du på saltet före/efter gräddning?

Sarah90
Sarah90
1 år sedan

Jag har allergier och kan inte använda bakpulver , vad kan jag använda istället ?

Josefin
Josefin
1 år sedan

Hej! Ska ha kalas om en vecka för 35 personer. Hade varit så kul att testa på många olika sorters snittar. Kan jag göra dessa i förhand under veckan och frysa in?

Jennifer
Jennifer
1 år sedan

Hade i lite salt i smeten också, plus ingefärapulver. Sååå goda 😍

Emilia
Emilia
1 år sedan

Kan man lägga lite mörka chokladknappar i istället för dumle?
😊

Emilia
Emilia
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Ha ha , såg efter jag skrivit frågan att det stod vilken smaksättning man ville, choklad / godissort … Läste lite för fort 😆. Tack för svaret 😁

Antonia calén
Antonia calén
1 år sedan

Går det bra att frysa dessa? Eller ändras smak/konsistens mycket?

Matilda
Matilda
1 år sedan

Hej! Rekommenderar du någon speciell glutenfri mjölmix eller fungerar alla lika bra om man ska baka glutenfritt? 😀

Nathalie
Nathalie
7 månader sedan

Kan man använda vanligt vetemjöl? 🙂

Astrid
Astrid
Svara på  Nathalie
5 månader sedan

Varför inte? Står ju så i receptet😂

Rimas
Rimas
7 månader sedan

Dem ser jätte goda ut☺️

Viola Elfstrand
Viola Elfstrand
5 månader sedan

Hur långt efter man tagit ut dom ska man skära dom? Ska dom vara helt svala eller lite varma?❤️

Mia
Mia
5 månader sedan

Skulle göra dina snittar men blev totalt misslyckat. Jag var tvungen att plocka ut dem efter endast 5min i ugnen.
Vad gjorde jag för fel?
Hade 175g på över, under värme 😢

image.jpg
Mia
Mia
Svara på  Camilla Hamid
5 månader sedan

175 grader som det stod i ditt recept 🙄

Julia
Julia
5 månader sedan

Jättegoda kakor. Mina flöt ut mer än på bilden och blev därför inte riktigt lika snygga, men vem bryr sig:)

Emelie Haji Sheykhi
Emelie Haji Sheykhi
4 månader sedan

Har bara mörk sirap hemma… kan man byta ljus till mörk eller blir det tokigt?

Linnéa
Linnéa
2 månader sedan

Hur länge tror du kakorna håller i kylen?☺️

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x