Dumlesnittar

Dumlesnittar är kolasnittar med dumlekolor. En riktigt god och segmjuk småkaka med kola, choklad och flingsalt.

Alltså kolakakor – är inte det bland det finaste vi har? Jag får inte nog och jag älskar att den går att variera i oändlighet. Kika under kategorin “småkakor” här på bloggen så förstår du vad jag menar. Ta vilken smaksättning, choklad- eller godissort du vill och vips så har du en riktigt god och festlig småkaka som bara smälter i munnen och som väldigt många tycker om.

Idag rostade jag fram lite dumle ur skafferiet och resultatet blev dumlesnittar med flingsalt. Segmjuk kolasnitt, dumlekola som smält i ugnen och så lite flingsalt på det. Sådär självklart gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
dumlesnittar

Dumlesnittar

Portioner: 24

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
17 dumlekolor
flingsalt att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
17 dumlekolor
flingsalt att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och tryck ner dumlekolorna i längderna.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
Steg för steg

dumlesnitt

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och tryck ner dumlekolorna i längderna.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 10 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
31 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
L Eriksson
L Eriksson
4 years ago

När lägger du på saltet före/efter gräddning?

Sarah90
Sarah90
4 years ago

Jag har allergier och kan inte använda bakpulver , vad kan jag använda istället ?

Josefin
Josefin
4 years ago

Hej! Ska ha kalas om en vecka för 35 personer. Hade varit så kul att testa på många olika sorters snittar. Kan jag göra dessa i förhand under veckan och frysa in?

Jennifer
Jennifer
4 years ago

Hade i lite salt i smeten också, plus ingefärapulver. Sååå goda 😍

Emilia
Emilia
4 years ago

Kan man lägga lite mörka chokladknappar i istället för dumle?
😊

Emilia
Emilia
Svara till  camillahamid
4 years ago

Ha ha , såg efter jag skrivit frågan att det stod vilken smaksättning man ville, choklad / godissort … Läste lite för fort 😆. Tack för svaret 😁

Antonia calén
Antonia calén
4 years ago

Går det bra att frysa dessa? Eller ändras smak/konsistens mycket?

Matilda
Matilda
3 years ago

Hej! Rekommenderar du någon speciell glutenfri mjölmix eller fungerar alla lika bra om man ska baka glutenfritt? 😀

Nathalie
Nathalie
3 years ago

Kan man använda vanligt vetemjöl? 🙂

Astrid
Astrid
Svara till  Nathalie
2 years ago

Varför inte? Står ju så i receptet😂

Rimas
Rimas
3 years ago

Dem ser jätte goda ut☺️

Viola Elfstrand
Viola Elfstrand
2 years ago

Hur långt efter man tagit ut dom ska man skära dom? Ska dom vara helt svala eller lite varma?❤️

Mia
Mia
2 years ago

Skulle göra dina snittar men blev totalt misslyckat. Jag var tvungen att plocka ut dem efter endast 5min i ugnen.
Vad gjorde jag för fel?
Hade 175g på över, under värme 😢

image.jpg
Mia
Mia
Svara till  camillahamid
2 years ago

175 grader som det stod i ditt recept 🙄

Martin Hedenström
Martin Hedenström
Svara till  Mia
2 years ago

Fick lite samma resultat. Insåg att jag plattat till rullarna för mycket så degen flöt ut och det blev tunna kakor. Skulle bara gjort höga rullar tror jag. Nästa gång så sitter det. Dom blev ändå goda. 😊

Julia
Julia
2 years ago

Jättegoda kakor. Mina flöt ut mer än på bilden och blev därför inte riktigt lika snygga, men vem bryr sig:)

Emelie Haji Sheykhi
Emelie Haji Sheykhi
2 years ago

Har bara mörk sirap hemma… kan man byta ljus till mörk eller blir det tokigt?

Linnéa
Linnéa
2 years ago

Hur länge tror du kakorna håller i kylen?☺️

ellasundin09@gmail.com
2 years ago

Såå goda gör alltid dom här och min familj älskar dom💕

Agneta Ström
Agneta Ström
2 years ago

Lägger du dumlen längs efter eller tvärsöver på längderna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?