Dumlesnittar är kolasnittar med dumlekolor. En riktigt god och segmjuk småkaka med kola, choklad och flingsalt.
Alltså kolakakor – är inte det bland det finaste vi har? Jag får inte nog och jag älskar att den går att variera i oändlighet. Kika under kategorin “småkakor” här på bloggen så förstår du vad jag menar. Ta vilken smaksättning, choklad- eller godissort du vill och vips så har du en riktigt god och festlig småkaka som bara smälter i munnen och som väldigt många tycker om.
Idag rostade jag fram lite dumle ur skafferiet och resultatet blev dumlesnittar med flingsalt. Segmjuk kolasnitt, dumlekola som smält i ugnen och så lite flingsalt på det. Sådär självklart gott!
När lägger du på saltet före/efter gräddning?
Efter 🙂
Jag har allergier och kan inte använda bakpulver , vad kan jag använda istället ?
Hälften så mycket bikarbonat ❤️
Hej! Ska ha kalas om en vecka för 35 personer. Hade varit så kul att testa på många olika sorters snittar. Kan jag göra dessa i förhand under veckan och frysa in?
Hade i lite salt i smeten också, plus ingefärapulver. Sååå goda 😍
Kan man lägga lite mörka chokladknappar i istället för dumle?
😊
Ja 😀
Ha ha , såg efter jag skrivit frågan att det stod vilken smaksättning man ville, choklad / godissort … Läste lite för fort 😆. Tack för svaret 😁
Går det bra att frysa dessa? Eller ändras smak/konsistens mycket?
De håller sig jättebra i frys om man förvarar dem i lufttät burk 🙂
Hej! Rekommenderar du någon speciell glutenfri mjölmix eller fungerar alla lika bra om man ska baka glutenfritt? 😀
Kan man använda vanligt vetemjöl? 🙂
Varför inte? Står ju så i receptet😂
Dem ser jätte goda ut☺️
Tack fina 😍❤️
Hur långt efter man tagit ut dom ska man skära dom? Ska dom vara helt svala eller lite varma?❤️
De ska fortfarande vara varma men plåten ska ha svalnat så mycket att du kan hålla i den utan att bränna dig även fast den är lite varm ❤️
Skulle göra dina snittar men blev totalt misslyckat. Jag var tvungen att plocka ut dem efter endast 5min i ugnen.
Vad gjorde jag för fel?
Hade 175g på över, under värme 😢
Vilken temperatur hade du på ugnen? ❤️
175 grader som det stod i ditt recept 🙄
Fick lite samma resultat. Insåg att jag plattat till rullarna för mycket så degen flöt ut och det blev tunna kakor. Skulle bara gjort höga rullar tror jag. Nästa gång så sitter det. Dom blev ändå goda. 😊
Jättegoda kakor. Mina flöt ut mer än på bilden och blev därför inte riktigt lika snygga, men vem bryr sig:)
Har bara mörk sirap hemma… kan man byta ljus till mörk eller blir det tokigt?
Det funkar absolut, du får en lite djupare smak bara ❤️
Hur länge tror du kakorna håller i kylen?☺️
Minst 4 dagar 🥰
Såå goda gör alltid dom här och min familj älskar dom💕
Vad glad jag blir att ni gillar dem 😍
Lägger du dumlen längs efter eller tvärsöver på längderna?
Hejhej, man kan göra lite som man vill här 🥰