Som jag har längtat efter att stå i köket och baka! För första gången på väldigt länge så har jag inte bakat något på över en vecka. Det hela började med halsfluss, mötesdagar och sedan två dagars signering av min bok på ett lager på andra sidan stan. Men vet ni vad det bästa är med att ta en paus från bakandet? Jag fick en massa nya receptidéer som jag har längtat efter att införliva. Först ut är den här dulce de leche prinsesstårtan!
Det här är verkligen en prinsesstårta deluxe! Saftiga bottnar varvade med vaniljkräm och dulce de leche. Spacklad med vispgrädde, täckt i marsipan och dekorerad med både choklad och massor av färska hallon. Festligare prinsesstårta än såhär får man leta efter. Alltså den blev så himla god, ni bara måste prova!
Den är lättare att göra än vad man kan tro. Ni kommer bli förvånade över hur få moment en sån här tårta faktiskt kräver. Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.
Tårtbotten: Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 4 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.
Författare: Camilla Hamid
Ska det inte stå täck händer och arbetsyta i maizena för nu står det marsipan
Hejhej! Förlåt för sent svar, haha tack för att du uppmärksammade detta! Har ändrat i receptet <3
Hej ! Hur stora glas är det du har ? Mina är jätte stora 🙂
Kan du inte skriva receptet i dl eller andra mått istället ?
Hejhej, det kvittar då mängden blir samma ändå, då du följer upp resterande ingredienser med mängden ägg i första glaset ❤️
Hej! Om jag vill göra en större tårta ska jag ha i allt dubbelt då?
Hejhej! Vad vill du göra dubbelt av? Allt, botten eller bara fyllning? ❤️