Så här gör du:
- Salt kola: Blanda strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en gyllenbrun karamell på hög värme.
- Tillsätt grädden och vispa ihop för hand med hjälp av en spiralvisp tills allt socker löst sig i grädden. Låt sedan smeten sjuda till en temperatur på 110°. Vispa i botten då och då.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och salt.
- Häll upp kolan i en skål och låt svalna och tjockna i rumstemperatur innan du fyller dina kladdkakecookies med den.
- Mjölkchokladtryffel: Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Kladdkakecookies: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och 3 plåtar med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
- Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
- Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
- Klicka ut smeten på en plåt, 1/2 dl för varje kaka. Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna helt och hållet på plåten innan du fyller och dekorerar dem.
- Montering: Spritsa en kant av mjölkchokladganache på en kladdkakecookie, fyll hålet med salt kola, lägg på en till kaka och rulla de synliga sidorna av mjölkchokladganache i hasselnötskross. Garnera med flingsalt, servera och njut!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur länge håller dom i kylskåp? Om man vill förbereda. Eller ska det serveras direkt?
Wooooow! Allt jag älskar! Vill göra, och önskar mig video på dessa!
Tack snälla du! Ligger på min to-do 🥰
Mums! Jag tänker munsbit-stora men dina är större va? Så jag bör minska gräddningstiden. Fråga: vääääldigt mkt smet till yttre ringen blev det på 600g choklad. Fick du över när du gjorde?
Går dessa att frysa? Hur länge håller dem i kylen?
Hejhej, det går jättebra att frysa in! Håller sig fint i kylen i en vecka