Dubbla kladdkakecookies med kola, mjölkchoklad & nötter

Om du tycker om mina kladdkakecookies så kommer du att ÄLSKA dessa dubbla kladdkakecookies som är fyllda och garnerade med en massa gottigheter. Som en kladdkakesandwich fylld med len mjölkchokladtryffel, salt kola, rullad i hasselnötskross. Kladdkakecookies deluxe, helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kladdkakecookies

Dubbla kladdkakecookies med kola, mjölkchoklad & nötter

Portioner: 15

Ingredienser

Salt kola:
3 dl strösocker
4 msk vatten
3 dl vispgrädde
50 g smör
1 tsk flingsalt

Mjölkchokladtryffel:
600 g mjölkchoklad
45 g smör (ca 3 msk)
3 dl vispgrädde

Kladdkakecookies:
200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Garnering:
flingsalt
150 g krossade hasselnötter

Tips!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

Salt kola:
3 dl strösocker
4 msk vatten
3 dl vispgrädde
50 g smör
1 tsk flingsalt

Mjölkchokladtryffel:
600 g mjölkchoklad
45 g smör (ca 3 msk)
3 dl vispgrädde

Kladdkakecookies:
200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Garnering:
flingsalt
150 g krossade hasselnötter

TIPS!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Salt kola: Blanda strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en gyllenbrun karamell på hög värme.
  2. Tillsätt grädden och vispa ihop för hand med hjälp av en spiralvisp tills allt socker löst sig i grädden. Låt sedan smeten sjuda till en temperatur på 110°. Vispa i botten då och då.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och salt.
  4. Häll upp kolan i en skål och låt svalna och tjockna i rumstemperatur innan du fyller dina kladdkakecookies med den.
  5. Mjölkchokladtryffel: Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  6. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  7. Kladdkakecookies: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och 3 plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
  9. Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
  10. Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  11. Klicka ut smeten på en plåt, 1/2 dl för varje kaka. Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
  12. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna helt och hållet på plåten innan du fyller och dekorerar dem.
  13. Montering: Spritsa en kant av mjölkchokladganache på en kladdkakecookie, fyll hålet med salt kola, lägg på en till kaka och rulla de synliga sidorna av mjölkchokladganache i hasselnötskross. Garnera med flingsalt, servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Salt kola: Blanda strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en gyllenbrun karamell på hög värme.
  2. Tillsätt grädden och vispa ihop för hand med hjälp av en spiralvisp tills allt socker löst sig i grädden. Låt sedan smeten sjuda till en temperatur på 110°. Vispa i botten då och då.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smör och salt.
  4. Häll upp kolan i en skål och låt svalna och tjockna i rumstemperatur innan du fyller dina kladdkakecookies med den.
  5. Mjölkchokladtryffel: Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  6. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  7. Kladdkakecookies: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och 3 plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
  9. Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
  10. Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  11. Klicka ut smeten på en plåt, 1/2 dl för varje kaka. Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
  12. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna helt och hållet på plåten innan du fyller och dekorerar dem.
  13. Montering: Spritsa en kant av mjölkchokladganache på en kladdkakecookie, fyll hålet med salt kola, lägg på en till kaka och rulla de synliga sidorna av mjölkchokladganache i hasselnötskross. Garnera med flingsalt, servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
2 years ago

Hur länge håller dom i kylskåp? Om man vill förbereda. Eller ska det serveras direkt?

Sanna
Sanna
2 years ago

Wooooow! Allt jag älskar! Vill göra, och önskar mig video på dessa!

Andrea
Andrea
2 years ago

Mums! Jag tänker munsbit-stora men dina är större va? Så jag bör minska gräddningstiden. Fråga: vääääldigt mkt smet till yttre ringen blev det på 600g choklad. Fick du över när du gjorde?

Nicolina
Nicolina
2 years ago

Går dessa att frysa? Hur länge håller dem i kylen?

Tips!

  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakecookies? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakekakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?