Receptet bakas i den vanliga plåten till ugnen (ca 47×39 cm) och ger ca 20 bitar drömrulltårta.
- Botten: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i en bunke med hjälp av en elvisp.
- Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Det är superviktigt att vara försiktig här för annars dödar du alla luftbubblor som kommer göra botten saftig och fluffig.
- Häll över smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager på bakplåtspappret.
- Grädda botten i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter eller tills den är genomgräddad men fortfarande väldigt mjuk.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ren kökshandduk. Strö lite socker i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Vänd över den varma botten på bakplåtspappret med strösocker så att du har det gamla bakplåtspappret uppåt.
- Ta bort bakplåtspappret som kakan gräddades på och lägg på ett nytt (detta för att det gamla pappret inte ska svalna fast på kakan).
- Rulla ihop botten i kökshandduken med bakplåtspappret under och ovanpå, så tight som möjligt men fortfarande försiktigt. Låt botten svalna helt och hållet innan du fyller rulltårtan.
- Smörkräm: Vispa smör och vaniljsocker riktigt krämigt med hjälp av en elvisp på hög hastighet i minst 5 minuter. Smöret ska få en ljusare färg och ju mer du vispar desto mindre smör kommer krämen att smaka.
- Tillsätt florsockret lite i taget under fortsatt vispning. Målet är att få en tjock och fluffig smörkräm.
- Rulla ut botten ur kökshandduken och bre ut fyllningen i ett jämnt lager. Rulla ihop drömrulltårtan så tight men försiktigt du bara kan.
- Låt din drömrulltårta stå i kylskåpet i några minuter innan du skär upp den. Servera & njut!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur länge håller den sig färsk & hur förvarar jag den bäst om jag måste baka den några dagar i förväg? Absolut älskar dina recept & videos!!
Hejhej, plasta in den ordentligt och förvara i kylen. Beroende på hur många dagar i förväg, kan den även frysas in 🥰
Blev lite fel tror jag 🙃 vetemjöl är det ju inte i den utan potatismjöl.
. 3. Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sil. Annars finns det stor risk för att du får klumpar och fickor av vetemjöl i smeten.
Åh, hoppas att det blev bra ändå! 🙊
Hej! Kan man lägga till hallonsylt i fyllningen? Eller frysta hallon?
Med vänlig hälsning, jennie
Går det lika bra att använda mjölkfritt smör i?
Det funkar fint! /mamma till allergiska barn.
Kan man byta ut potatismjölet till majsstärkelse? 😊
Hejhej, båda har samma funktion – borde gå fint! 😊
Kan man byta ut potatismjölet mot vetemjöl?
Hur mycket smörkräm blir detta, om jag ska stryka den utanpå en vanlig tårta?
Hejhej, det beror på hur stor tårtan är. Dubbla receptet för säkerhetsskull, resten går fint att frysa in 🥰
Hej! Om man inte ÄLSKAR smör går de bra att ta lite mindre smör och kanske lite philadelphia istället?☺️
Hejhej, man kan experimentera lite hur man vill. Hoppas det ska smaka! 😊
Hej. Älskar dina recept men detta funkade inte för mig. Hela kakan smulade sönder når jag skulle lägga den över på det sockrade arket. Jag undrar nästan om det står något fel i receptet. Är 1dl kakao rätt. Mvh Karin
Hejhej, måttet stämmer. En anledning till att kakan kan smula är för att man inte rullar in den i en kökshandduk medan den är varm, och låter den svalna så 🥰
Hej, jag rullade in den i en handduk när den var varm. Har aldrig testat innan och det funkade inte för mig heller. Blev tre delar🥺 men för övrigt så älskar jag dina recept och videos 😍
Hur länge ska jag vänta innan pappret tas bort och ett nytt läggs på?
Här fastnade det nya pappret i kakan som gick sönder när jag rullade upp den igen. Det kändes som att kakan var för varm och därmed för mycket fukt kvar som klistrade ihop kaka och papper.
Hej min rulltårta blev jätte tjock och sprack när jag rullade ihop den med smörkräm. Gjorde jag något fel? Den har legat i handduk och blivit helt kall.
Mvh Zandra
Kan man ha vetemjöl istället för potatismjöl?
Hur lång tid tar det ungefär att baka den ? ❤️