För några veckor sedan anordnade min kära vän Cherin en auktion på Instagram till förmån för ett skolbygge i Somalia och mitt bidrag var en drip cake i valfritt utförande. Insamlingen drog in enastående 133.500 kr som oavkortat går till bygget av skolan. Idag hämtade vinnaren sin tårta och resultatet vart en riktigt sötsyrlig dröm med citron och lime.
Tårtan består av ljusa bottnar, lemon curd, cream cheese frosting, vit choklad som jag färgat grön med pastafärg, crazy face-godis, maränger och rivet skal från lime. En hel massa gott helt enkelt!
Tårtbotten bakade jag enligt tre lika-receptet.
Montering av tårtan: Dela din tårtbotten i tre delar. Borsta bort ev överflöd av smulor. När du fyller din tårta med lemon curd behöver du först spritsa kanten på varje botten med cream cheese frosting så att du kan bygga på höjden och får en stabil tårta. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar den med cream cheese frosting. För en snygg färgeffekt, färgade jag 1/3 av frostingen grön. Efter att ha spacklat hela tårtan med vit frosting klickar jag på grön frosting på olika ställen på tårtan och spacklar klickarna släta. Låt tårtan sedan stå i kylskåpet igen i ca 30 min medan du smälter och färgar chokladen och låter den svalna innan du dekorerar din tårta med den. Sen är det bara att dekorera som du känner för med maränger, godisar och rivet limeskal. Har du frosting över kan du dekorera med den med 🙂
Kan man göra denna tårtan vegans?
Men hur?
Hejhej, jag har tyvärr inte testat detta ännu <3