Donuts på 4 ingredienser

TikTok har återigen tagit oss med storm med ett nytt bakrecept. Denna gången riktigt fluffiga donuts som görs på bara 4 ingredienser! Låter det för bra för att vara sant? Det tänkte jag också och därför var jag bara tvungen att testa.

Receptet som jag kom över hävdar att man kan göra donuts på bara två ingredienser men det var lite av en lögn. De utländska videosarna som jag såg gör dessa på så kallad self rising flour, alltså vetemjöl med bakpulver i och blandar ihop detta med yoghurt. That’s it! Sedan spritsar eller klickar man ner degen (som är väldigt kladdig) ner i den varma oljan och friterar dem tills de får en riktigt fin färg.

Därefter gör man en glasyr, eftersom att dessa donutbollar som görs på detta sätt, utan sötma, inte är jätteroliga. Därav att jag tycker att två ingredienser inte riktigt stämmer.

Själv gjorde jag dessa doughnuts på vetemjöl, bikarbonat, filmjölk och strösocker att rulla dem i. Resultatet: DRÖMGOTT! Älskar ni friterat lika mycket som jag så kommer dessa verkligen att gå hem hos er. De är väldigt fluffiga men något segare än vanliga donuts i och med att de inte innehåller någon jäst.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

donuts

Donuts på 4 ingredienser

Portioner: 30

Ingredienser

2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt av valfri sort
ca 1/2 liter neutral olja att fritera donutsen i
strösocker att rulla donutsen i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt av valfri sort
ca 1/2 liter neutral olja att fritera donutsen i
strösocker att rulla donutsen i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Rör ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölk eller yoghurt och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Sleva över degen i en spritspåse med rund tyll.
  4. Häll upp oljan i en rymlig kastrull med locket nära tillgängligt och värm upp oljan till ca 165 grader.
  5. Spritsa degen ner i oljan och klipp av när de får den storlek du vill. Fritera tills de får en fin gyllenbrun färg.
  6. Plocka upp donutsen med en hålslev och lägg över på hushållspapper eller ren kökshandduk som du inte är rädd om och låt överflödig olja rinna av.
  7. Rulla sedan donutsen i generöst med strösocker. Servera direkt och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Rör ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölk eller yoghurt och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Sleva över degen i en spritspåse med rund tyll.
  4. Häll upp oljan i en rymlig kastrull med locket nära tillgängligt och värm upp oljan till ca 165 grader.
  5. Spritsa degen ner i oljan och klipp av när de får den storlek du vill. Fritera tills de får en fin gyllenbrun färg.
  6. Plocka upp donutsen med en hålslev och lägg över på hushållspapper eller ren kökshandduk som du inte är rädd om och låt överflödig olja rinna av.
  7. Rulla sedan donutsen i generöst med strösocker. Servera direkt och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
34 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Janina
Janina
3 years ago

Tänk om det hade funkat med glutenfritt oxå!😄

Tess
Tess
Svara till  Janina
3 years ago

Glutenfri mjölmix 🙂 de använder jag

Hajara
Hajara
3 years ago

Dom var super goda😍
Och så himla enkla att göra

Marcus
Marcus
3 years ago

Absolut värt besväret dom där 2minutrarna! Meeen om jag kmr göra det igen? Nja 😅

Kristina Lönnqvist
Kristina Lönnqvist
3 years ago

Någon som testat på glutenfri mix?

salma
salma
3 years ago

tack för recept!

Salma
3 years ago

Hej jag gjorde det smaka lite starkt som att jag hade chili i men det kanske Bara var att den var varm men jag skulle bara fråga om jag har gjort de rätt

narjes
narjes
Svara till  camillahamid
3 years ago

hej camilla!!
Du är bäst!
ska testa receptet

Lula
3 years ago

Jätte bra och enkelt recept

Madeleine
Madeleine
3 years ago

Kanon recept, Jag gjorde dock de på 1 tsk bakpulver och med jordgubbs youghurt från lidl ( Man tager vad man haver). Jag blanda även i lite pepparkakskryddor. Försvinnande goda <3

Nishat Ahmmed
Nishat Ahmmed
3 years ago

Tack för recept! De var supergoda och enkel att göra!! ♥️♥️

55BC5B2D-CA6A-41BF-AC71-90E088D3EA99.jpeg
Dahlia
Dahlia
3 years ago

Kan man göra dom veganska? Jag tänker o byta ut yoghurt mot tex soyghurt

Alice
Alice
3 years ago

Går de göra dom i airfryer??

Batoul Halimah
Batoul Halimah
3 years ago

Kan man använda mjölk istället för filmjölk/yoghurt? Känns lite dåligt att använda filmjölk/yoghurt🤨

Liw Lejdbrandth
Liw Lejdbrandth
3 years ago

Använde yoghurt men fick ta lite mer för att få den kladdig så fick ta 2 dl istället. Provade med vanilj yoghurt och de var bättre än naturell yoghurt.
Använde först en smal tratt för att få mini donuts sedan klippte jag en spritspåse för de större. Super enkelt.

IMG_20210401_210108.jpg
Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
3 years ago

Camilla detta är viktigt du älskar ju friterat så måste du göra jalebi så sjuuuukt gott det är en en asiatisk bakverk eller vad man ska säga det heter jalebi på hindi men vi irakier kallar det något annat men jag bara undrar om du kan göra en video där du gör det snääääällaaaaaaaaaaa HAR SKRIVIT I DIN VIDEO MEN SKRIVER HÄR OCKSÅ SNÄLLA GÖR DET!!!!!!!! DU SA SJÄLV ATT DU ÄLSKAR FRITERADE SAKER SÅ DU MÅSTE GÖRA DETTA

SVARA

IMG_20200301_205037_compress36.jpg
Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
Svara till  Zeinab Al - Iraq
3 years ago

FINNS FINNARE BILDER MEN VALDE DEN DU KAN SJÄLV SÖKA OCH GÖRA

Diana
Diana
2 years ago

Hej jag är 9år och älskar att baka donutsen var jättegoda tack för tipset

Helena
Helena
2 years ago

Någon som testat att göra på mjölkfri yogurth. Mp-allergi i huset ….

Ro H
Ro H
2 years ago

Jag gjorde mina på kvarg och med glutenfritt mjöl och det funkar också bra! Man får se till att anpassa lite och testa sig fram tills man har rätt konsistens men det blev supergott! Så lyxigt som glutenintolerant att äntligen få äta donuts utan att få ont i magen!

1783AB58-47C3-4B57-A34A-B72D10B25560.jpeg
Zaynab
2 years ago

Hej camila kan man frysa degen som är kvar?

shehed
shehed
1 year ago

Hej Camilla! Dem ser jättegoda ut! tack för tipset 😉

Emi
Emi
1 year ago

Går det att använda rapsolja till fritering?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?