
TikTok har återigen tagit oss med storm med ett nytt bakrecept. Denna gången riktigt fluffiga donuts som görs på bara 4 ingredienser! Låter det för bra för att vara sant? Det tänkte jag också och därför var jag bara tvungen att testa.
Receptet som jag kom över hävdar att man kan göra donuts på bara två ingredienser men det var lite av en lögn. De utländska videosarna som jag såg gör dessa på så kallad self rising flour, alltså vetemjöl med bakpulver i och blandar ihop detta med yoghurt. That’s it! Sedan spritsar eller klickar man ner degen (som är väldigt kladdig) ner i den varma oljan och friterar dem tills de får en riktigt fin färg.
Därefter gör man en glasyr, eftersom att dessa donutbollar som görs på detta sätt, utan sötma, inte är jätteroliga. Därav att jag tycker att två ingredienser inte riktigt stämmer.

Själv gjorde jag dessa doughnuts på vetemjöl, bikarbonat, filmjölk och strösocker att rulla dem i. Resultatet: DRÖMGOTT! Älskar ni friterat lika mycket som jag så kommer dessa verkligen att gå hem hos er. De är väldigt fluffiga men något segare än vanliga donuts i och med att de inte innehåller någon jäst.
Receptet ger ca 30 små donuts.
Ingredienser:
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt av valfri sort
ca 1/2 liter neutral olja att fritera donutsen i
strösocker att rulla donutsen i
Gör såhär:
- Rör ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
- Tillsätt filmjölk eller yoghurt och rör ihop till en kladdig deg.
- Sleva över degen i en spritspåse med rund tyll.
- Häll upp oljan i en rymlig kastrull med locket nära tillgängligt och värm upp oljan till ca 165 grader.
- Spritsa degen ner i oljan och klipp av när de får den storlek du vill. Fritera tills de får en fin gyllenbrun färg.
- Plocka upp donutsen med en hålslev och lägg över på hushållspapper eller ren kökshandduk som du inte är rädd om och låt överflödig olja rinna av.
- Rulla sedan donutsen i generöst med strösocker. Servera direkt och njut!
Tänk om det hade funkat med glutenfritt oxå!😄
Glutenfri mjölmix 🙂 de använder jag
Dom var super goda😍
Och så himla enkla att göra
Absolut värt besväret dom där 2minutrarna! Meeen om jag kmr göra det igen? Nja 😅
Någon som testat på glutenfri mix?
tack för recept!
Hej jag gjorde det smaka lite starkt som att jag hade chili i men det kanske Bara var att den var varm men jag skulle bara fråga om jag har gjort de rätt
Det kan vara så att du är lite känslig för smaken av bikarbonat, det kan ibland ge en ”stark” smak. Testa ta dubbelt så mycket bakpulver istället 🙂
Jätte bra och enkelt recept
Tack för recept! De var supergoda och enkel att göra!! ♥️♥️
Wow så fina!