Jag använder digestivekex massor i min bakning. I allt från cheesecakes till pannacottapajer och oftast så använder jag köpta digestivekex. Men nu kände jag helt enkelt att det var dags att baka egna från grunden. Och vet ni? Det är sjukt lätt att baka egna digestivekex och dessutom kan man enkelt göra dem till goda mellanmålskex med minimalt med socker.
Dessutom är de sjukt enkla att göra veganska digestivekex. Det gjorde jag idag genom att använda mjölkfri margarin.
Receptet ger 26 stycken digestivekex som väger lika mycket som de köpta så du kan enkelt använda de här digestivekexen på samma sätt som du använder vanliga digestivekex i bakning.
Jag gjorde mina utan sirap den här gången då jag ville kunna ge dem till barnen som mellanmål. Vill du ha dem lite sötare kan du använda sirap (se ingredienslistan nedan) men uteslut då vattnet.
Hej kan man ta bort sockret helt om man väljer att ha med sirapen?
Ja men det kommer ge sega kakor snarare än spröda 🥰
Fungerade jättebra som botten till min plommontarte! Använde vanligt strösocker tillsammans med mörk sirap. Blev fin färg och smak. Tack så mycket.
Vad gott det lät! Tack själv ☺️
Jag tog samma mängd havremjöl som havregryn, 3,5 dl fullkornsdinkelmjöl och ljus sirap. Jag använde kylskåpskallt smör i bitar och mixade allt samtidigt. Degen blev perfekt och lätt att kavla ut.
Använde kakmått med 6 cm diameter. Då vägde de ca 14 g som färdiga. Gräddade bara i ca 9 min för då hade de fått färg. Tack för gott recept!
Vilket toppentips! Tack så mycket för att du delar med dig 😊