Daimpannacotta

När inspirationen tryter och man ska servera en god efterrätt är en pannacotta med en god choklad som grund, ett säkert och riktigt mumsigt kort. Själv älskar jag daim och det gör sig fantastiskt gott i en pannacotta. Med en snygg dekoration ser det ut som vilket lyxig dessert somhelst. Den här gången toppade jag med frysta hallon som jag lät tina en och en i rumstemperatur och mandelflarn som jag bakade häromdagen.

Med ett segknaprigt mandelflarn och syrliga hallon på toppen blir det här en efterrätt med allt man kan önska sig både i smak- och konsistensväg. Prova själv, vettja!

Receptet ger 4 generösa portioner krämig daimpannacotta.

Ingredienser:

2 stycken dubbeldaim à 55 g

5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

1 dl gelésocker multi

mandelflarn och frysta hallon som du låtit tina en och en i rumstemperatur, att dekorera med

Gör såhär:

  1. Grovhacka daimen.
  2. Tillsätt grovhackad daim och vispgrädde i en kastrull och smält samman till en jämn smet på låg värme under konstant omrörning.
  3. Tillsätt gelésocker och vaniljsocker och låt koka upp på hög värme i 1,5 minut. Ta bort kastrullen från värmen. Låt svalna i 5 minuter.
  4. Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem i kylskåpet för att stelna i ca 2 timmar innan du serverar med mandelflarn och hallon.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CorvusCorvus
CorvusCorvus
1 år sedan

Hej! Går det att byta ut gelesockret mot syltsocker eller strösocker med gelatin/agar agar?

Gunilla
Gunilla
13 dagar sedan

Är koktiden rätt? På gelesocker paketet står 30 sekunders koktiden.

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x