Daimfudge

Fotograf: Ulrika Pousette

Daimfudge är en ljuvligt len chokladfudge med knaprig daimtopping som görs på bara 4 ingredienser.

Fudge är en fantastisk godsak. Enkel att göra, väldigt god att äta och går att variera i oändlighet när det kommer till smaker. Denna variant på fudge görs med sötad kondenserad mjölk, den behöver inte koka och görs på endast 4 ingredienser. Hur bra? En drömmig daimfudge med len chokladfudge och knaprig daimtopping.

Reklam för min webbshop

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Daimfudge

Portioner: 24

Ingredienser

400 g mörk choklad (55% kakaohalt)
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
3 stycken dubbeldaim

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

400 g mörk choklad (55% kakaohalt)
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
3 stycken dubbeldaim

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  2. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält helt ihop helt och hållet till en jämn chokladsmet.
  3. Ta bort bunken från värmen och tillsätt den sötade kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna lite grann så innan du har i daimen så att den inte smälter och förlorar sin knaprighet.
  4. Rör ner daimbitarna i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera med.
  5. Täck en 20×30 cm bakform med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Strö över resten av daimbitarna.
  6. Ställ in fudgen i kylskåpet för att stelna i minst 1h eller tills den stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar i valfri storlek.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  2. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält helt ihop helt och hållet till en jämn chokladsmet.
  3. Ta bort bunken från värmen och tillsätt den sötade kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna lite grann så innan du har i daimen så att den inte smälter och förlorar sin knaprighet.
  4. Rör ner daimbitarna i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera med.
  5. Täck en 20×30 cm bakform med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Strö över resten av daimbitarna.
  6. Ställ in fudgen i kylskåpet för att stelna i minst 1h eller tills den stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar i valfri storlek.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.2 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
2 years ago

Bästa sättet att förvara de bitar som ev skulle råka bli över?

Emma
Emma
2 years ago

Ska daimen som ska vara i smeten vara finhackad eller hur brukar du göra?😊

Last edited 2 years ago by Emma
Amme
Amme
2 years ago

Hej!
Mums! Går dessa att frysa in och avnjuta senare?

Karin Thuresson
Karin Thuresson
2 years ago

Min fudge stelnar inte. Vad kan jag ha gjort för fel?

Karin Thuresson
Karin Thuresson
Svara till  camillahamid
2 years ago

Jag använde sötad kondenserad mjölk.

Karin Thuresson
Karin Thuresson
Svara till  Karin Thuresson
2 years ago

Gjorde den en gång till och hade en annan 55% choklad och den stelnade bra!

Fanny
Fanny
2 years ago

Tack för ett enkelt recept! Jag testade att dela smeten i sex delar och gjorde med olika smaker (utöver Daim även Marianne, Juleskum, Non stop (mjölkchoklad), kokos och honungsrostade nötter). Alla blev jättegoda, jag ska absolut göra det igen!

Emelie
Emelie
2 years ago

Min fudge skärde sig när jag tillsatte den kondenserad mjölken. Har du något tips på vad som kan ha orsakat det? 🙂

Last edited 2 years ago by Emelie

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?