Daimfudge

36 röster
daim fudge
Daimfudge är en ljuvligt len chokladfudge med knaprig daimtopping som görs på bara 4 ingredienser.
Foto: Ulrika Pousette

Fudge är en fantastisk godsak. Enkel att göra, väldigt god att äta och går att variera i oändlighet när det kommer till smaker. Denna variant på fudge görs med sötad kondenserad mjölk, den behöver inte koka och görs på endast 4 ingredienser. Hur bra? En drömmig daimfudge med len chokladfudge och knaprig daimtopping.

daimfudge

Receptet ger 24 bitar daimfudge.

Ingredienser:

400 g mörk choklad (55% kakaohalt)

25 g smör

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

3 stycken dubbeldaim

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  2. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält helt ihop helt och hållet till en jämn chokladsmet.
  3. Ta bort bunken från värmen och tillsätt den sötade kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna lite grann så innan du har i daimen så att den inte smälter och förlorar sin knaprighet.
  4. Rör ner daimbitarna i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera med.
  5. Täck en rektangulär form (jag använde en med måtten 15×30) med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Strö över resten av daimbitarna.
  6. Ställ in fudgen i kylskåpet för att stelna i minst 1h eller tills den stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar i valfri storlek.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
1 månad sedan

Bästa sättet att förvara de bitar som ev skulle råka bli över?

Emma
Emma
1 månad sedan

Ska daimen som ska vara i smeten vara finhackad eller hur brukar du göra?😊

Last edited 1 månad sedan by Emma
Amme
Amme
1 månad sedan

Hej!
Mums! Går dessa att frysa in och avnjuta senare?

Karin Thuresson
Karin Thuresson
1 månad sedan

Min fudge stelnar inte. Vad kan jag ha gjort för fel?

Karin Thuresson
Karin Thuresson
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Jag använde sötad kondenserad mjölk.

Karin Thuresson
Karin Thuresson
Svara på  Karin Thuresson
1 månad sedan

Gjorde den en gång till och hade en annan 55% choklad och den stelnade bra!

Fanny
Fanny
1 månad sedan

Tack för ett enkelt recept! Jag testade att dela smeten i sex delar och gjorde med olika smaker (utöver Daim även Marianne, Juleskum, Non stop (mjölkchoklad), kokos och honungsrostade nötter). Alla blev jättegoda, jag ska absolut göra det igen!

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x