Så här gör du:
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen och smöret smält helt ihop helt och hållet till en jämn chokladsmet.
- Ta bort bunken från värmen och tillsätt den sötade kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna lite grann så innan du har i daimen så att den inte smälter och förlorar sin knaprighet.
- Rör ner daimbitarna i chokladsmeten, spara 1/3 att garnera med.
- Täck en rektangulär form (jag använde en med måtten 15×30) med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Strö över resten av daimbitarna.
- Ställ in fudgen i kylskåpet för att stelna i minst 1h eller tills den stelnat helt och hållet innan du skär upp den i bitar i valfri storlek.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg
Bästa sättet att förvara de bitar som ev skulle råka bli över?
I lufttät burk i kyl eller frys ❤️
Ska daimen som ska vara i smeten vara finhackad eller hur brukar du göra?😊
Jag kör på allt grovhackat, tycker det blir härligt med ordentligt tuggmotstånd 🥰
Hej!
Mums! Går dessa att frysa in och avnjuta senare?
Min fudge stelnar inte. Vad kan jag ha gjort för fel?
Använde du sötad kondenserad mjölk eller bara kondenserad? ❤️ Om den inte är sötad så stelnar den inte.
Jag använde sötad kondenserad mjölk.
Gjorde den en gång till och hade en annan 55% choklad och den stelnade bra!
Tack för ett enkelt recept! Jag testade att dela smeten i sex delar och gjorde med olika smaker (utöver Daim även Marianne, Juleskum, Non stop (mjölkchoklad), kokos och honungsrostade nötter). Alla blev jättegoda, jag ska absolut göra det igen!
Tack själv! Vilka toppen smaker du fick till 👏🏼🥰
Min fudge skärde sig när jag tillsatte den kondenserad mjölken. Har du något tips på vad som kan ha orsakat det? 🙂
Oftast beror det på om ingredienserna man har i är av olika temperatur, t ex om chokladen är varm och den kondenserade mjölken är kall. Det löser man enklast genom att smälta det igen, stavmixtra och sedan direkt hälla upp i formen för att stelna 🥰