Dadelpraliner

För några år sedan drev en av mina närmsta vänner ett företag där hon sålde handgjorda dadelpraliner. Det var faktiskt genom det företaget som vi lärde känna varandra och blev så goda vänner. Hon hade en uppsjö av smaker och en av mina favoriter bland dem hon hade var en dadelpralin fylld med jordnötssmör, täckt med mörk choklad, toppad med jordnötter och flingsalt. Sen en tid tillbaka så har hon tagit paus från att sälja dem och då har jag gjort dem på egen hand i väntan på att hon ska börja sälja dem igen.

Dessa dadelpraliner är så goda och saftiga. Hemligheten är att använda sig av medjool dadlar av bra kvalitet, de dadlarna är de saftigaste och att använda en bra choklad. En dålig choklad kan verkligen dra ner smaken på en pralin rejält då chokladen ändå är huvudrollen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Dadelpraliner

Portioner: 20

Ingredienser

20 stycken medjool dadlar
1 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
300 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja
0,5 dl salta & rostade jordnötter
flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

20 stycken medjool dadlar
1 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
300 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja
0,5 dl salta & rostade jordnötter
flingsalt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela dadlarna på mitten, kärna ur och fyll generöst med jordnötssmör.
  2. Stäng igen dadlarna ordentligt och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet för att kallna i minst 30 minuter.
  3. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort skålen från värmen och rör ner neutral olja. Låt den smälta chokladen svalna.
  5. Häll upp den smälta, avsvalnade chokladen i ett glas. Doppa en dadel i taget i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och ställ sedan tillbaka den på brickan med bakplåtspapper.
  6. Garnera med grovhackade jordnötter och flingsalt.
  7. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela dadlarna på mitten, kärna ur och fyll generöst med jordnötssmör.
  2. Stäng igen dadlarna ordentligt och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i kylskåpet för att kallna i minst 30 minuter.
  3. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort skålen från värmen och rör ner neutral olja. Låt den smälta chokladen svalna.
  5. Häll upp den smälta, avsvalnade chokladen i ett glas. Doppa en dadel i taget i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och ställ sedan tillbaka den på brickan med bakplåtspapper.
  6. Garnera med grovhackade jordnötter och flingsalt.
  7. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jasmina
Jasmina
2 years ago

Hej! Har du nån recept men utan jordnötssmör? ☺️

Julia
Julia
2 years ago

Hej! Gjorde dessa häromdagen, oj så goda! Går det att göra en större sats och förvara i frysen tror du?

Iman
Iman
2 years ago

Hej kan jag använda någon annan sort av dadlar som färska dadlar och inte majdol

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?