För några år sedan drev en av mina närmsta vänner ett företag där hon sålde handgjorda dadelpraliner. Det var faktiskt genom det företaget som vi lärde känna varandra och blev så goda vänner. Hon hade en uppsjö av smaker och en av mina favoriter bland dem hon hade var en dadelpralin fylld med jordnötssmör, täckt med mörk choklad, toppad med jordnötter och flingsalt. Sen en tid tillbaka så har hon tagit paus från att sälja dem och då har jag gjort dem på egen hand i väntan på att hon ska börja sälja dem igen.
Dessa dadelpraliner är så goda och saftiga. Hemligheten är att använda sig av medjool dadlar av bra kvalitet, de dadlarna är de saftigaste och att använda en bra choklad. En dålig choklad kan verkligen dra ner smaken på en pralin rejält då chokladen ändå är huvudrollen.
Hej! Har du nån recept men utan jordnötssmör? ☺️
Hejhej, du kan byta ut fyllningen till det du önskar! 😊
Hej! Gjorde dessa häromdagen, oj så goda! Går det att göra en större sats och förvara i frysen tror du?
Hejhej, vad kul att du gillade dem! Det går jättebra, chokladen kan dock svettas lite när du tar ut dem. Ingenting som stör smaken eller kvalitén – bara utseendet 🥰
Hej kan jag använda någon annan sort av dadlar som färska dadlar och inte majdol
Du kan använda de dadlar du föredrar bäst! 🥰