Cookie dough fudge blondies

17 röster

cookiedoughfudgeblondie1

Allting som stavas cookie dough, chocolate chip cookies eller kakdeg med massor av choklad är bland det godaste jag vet! Därför har jag nu tagit fram ett förföriskt gott recept på fudge brownies, eller ja blondies som det blir när de är ljusa och utan kakao, som smakar kakdeg. cookiedoughfudgeblondie2

Som om inte chokladen i själva smeten är nog så har jag ju såklart även toppat de här barnsligt goda blondiesarna med en len chokladganache och flingsalt för att bryta av sötman lite. Konsistensen på de här ljusa browniesarna är helt perfekt om jag får säga det själv.  Sådär härligt kletig och fudgy. Det känns helt enkelt som att äta cookie dough men en gräddad sådan men som ändå har lite smet-feeling. Ja, ni förstår säkert vad jag menar ;).cookiedoughfudgeblondie3

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm, vilket ger 12 generösa bitar eller 24 munsbitar.

Ingredienser:

225 g smör

3,5 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2,5 dl vetemjöl

150 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

2 dl vispgrädde och 200 g mörk choklad till ganachen

flingsalt till garnering

cookiedoughfudgebrownie1.jpg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  4. Tillsätt 150 g mörk choklad och vänd försiktigt in den i smeten med hjälp av en slickepott.
  5. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  6. Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
  7. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  8. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
  9. Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr.
  10. Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
  11. Bre ganachen över blondiesarna och garnera därefter med flingalt.
  12. Skär direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

21 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
Sandra
1 år sedan

Har du något bra förslag för att få till en god mjölkproteinfri ganach?

Rebecca
Rebecca
1 år sedan

Hej! Om man vill baka glutenfritt, hur mycket glutenfri mjöl ska man då använda?

Tina
Tina
1 år sedan

Oh lord, så god den ser ut. Den enda Ben och Jerryglass jag gillar är just cookie dough så denna kakan bara måste jag göra 🤭👍👏

Felicia
Felicia
1 år sedan

Går det att frysa in denna kakan? 🙂

Rebecca
Rebecca
1 år sedan

Kan man frysa in? Om inte, hur länge står den sig i kylen? 🥰

Emma
Emma
1 år sedan

Funkar den att göra glutenfri och hur mycket gf mjöl behöver man ta? =)

Emma
Emma
1 år sedan

Hej! Går det här att göra glutenfri? 😊

Soma
Soma
1 år sedan

Kan jag använda vaniljvispgrädde?

Maria
Maria
1 år sedan

Hej! Funkar det med brun farin som inte är just strö? Står inte strö på det farinsockret jag hade hemma 🤔

Nisa
Nisa
8 månader sedan

Hej skulle man kunna baka den i en rund form om man inte har en sån form som dig

Malin
Malin
6 månader sedan

Om man gör dubbelsats, funkar en stor plåt då?

Malin
Malin
6 månader sedan

Jag körde med 6,5dl glutenfri fin mix och det blev super 😍👌

Linnéa
Linnéa
5 månader sedan

Jättegod kaka och så enkel att göra, dock blir chokladganachen jätterinnig även om den stått i kylskåpet nu flera timmar. Inte alls bredbar konstistens. Så nästa gång ska jag testa att halvera grädden

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x