Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa ihop ägg och strösocker lätt i en bunke för hand. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
- Hacka den vita chokladen grovt.
- Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
- Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och chokladsmör till äggsmeten och rör om bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Sikta ned mjöl i smeten och vänd ihop till en jämn smet.
- Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Toppa med hallon.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus och gungig i mitten.
- Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur stor ska formen vara, det är lite begränsat utbud i sommarstugan så innan jag drar igång och bakar vore det toppen med ett tips! Stort tack på förhand 💚
En vanlig sån ugnsfast form som man brukar tillaga t ex lax i funkar jättebra 🙂 20×27 cm. Tar du en större form behöver du grädda kakan kortare tid och en mindre form, längre tid.
Strålande, tusen tack! Önskar dig en fortsatt fantastisk sommar 🌺🌸🌼
Fantastiskt God och lätt att göra!
Vad kul att du gillade den! 😍😍
Jag älskar den, absoluta favoriten ❣️
Vad glad jag blir 😍
Kan denna lagas i långpanna?
Mvh Maria
Hejhej, en vanlig långpanna till ugnen funkar jätte bra, ca 20×27 cm. Tänk på att du behöver grädda kakan kortare tid om du tar en större form, och längre tid om du tar en mindre form 🥰
Mums! Kanske kan funka med rabarber?
Låter fantastiskt gott 😍
Går det bra att frysa in?
Det går bra 😊