Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa ihop ägg och strösocker lätt i en bunke för hand. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
- Hacka den vita chokladen grovt.
- Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
- Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och chokladsmör till äggsmeten och rör om bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Sikta ned mjöl i smeten och vänd ihop till en jämn smet.
- Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Toppa med hallon.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus och gungig i mitten.
- Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Hur stor ska formen vara, det är lite begränsat utbud i sommarstugan så innan jag drar igång och bakar vore det toppen med ett tips! Stort tack på förhand
En vanlig sån ugnsfast form som man brukar tillaga t ex lax i funkar jättebra
20×27 cm. Tar du en större form behöver du grädda kakan kortare tid och en mindre form, längre tid.
Strålande, tusen tack! Önskar dig en fortsatt fantastisk sommar


Fantastiskt God och lätt att göra!
Vad kul att du gillade den!

Jag älskar den, absoluta favoriten
Vad glad jag blir
Kan denna lagas i långpanna?
Mvh Maria
Hejhej, en vanlig långpanna till ugnen funkar jätte bra, ca 20×27 cm. Tänk på att du behöver grädda kakan kortare tid om du tar en större form, och längre tid om du tar en mindre form
Mums! Kanske kan funka med rabarber?
Låter fantastiskt gott
Går det bra att frysa in?
Det går bra