Citronblondies med hallon

Dessa sötsyrliga citronblondies är en riktigt fräsch och god twist på brownies. Vit choklad istället för mörk och både saft och skal från citron ger en fantastiskt god vit brownie. Jag älskar att ha hallon i min men du kan såklart utesluta det om du vill.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
citronblondies

Citronblondies med hallon

Portioner: 8

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
200 g vit choklad
200 g smör
rivet citronskal från 2 citroner (bara det yttersta)
0,5 dl citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
150 g frysta eller färska hallon

Tips!

  • Gör dina citronblondies med hallon glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
200 g vit choklad
200 g smör
rivet citronskal från 2 citroner (bara det yttersta)
0,5 dl citronsaft
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
150 g frysta eller färska hallon

TIPS!

  • Gör dina citronblondies med hallon glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop ägg och strösocker lätt i en bunke för hand. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
  3. Hacka den vita chokladen grovt.
  4. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
  5. Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och chokladsmör till äggsmeten och rör om bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  6. Sikta ned mjöl i smeten och vänd ihop till en jämn smet.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Toppa med hallon.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus och gungig i mitten.
  9. Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop ägg och strösocker lätt i en bunke för hand. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
  3. Hacka den vita chokladen grovt.
  4. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
  5. Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och chokladsmör till äggsmeten och rör om bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  6. Sikta ned mjöl i smeten och vänd ihop till en jämn smet.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den. Toppa med hallon.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus och gungig i mitten.
  9. Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gagga S Westin
Gagga S Westin
4 years ago

Hur stor ska formen vara, det är lite begränsat utbud i sommarstugan så innan jag drar igång och bakar vore det toppen med ett tips! Stort tack på förhand 💚

Last edited 4 years ago by Gagga S Westin
Gagga
Gagga
Svara till  camillahamid
4 years ago

Strålande, tusen tack! Önskar dig en fortsatt fantastisk sommar 🌺🌸🌼

Helene
Helene
3 years ago

Fantastiskt God och lätt att göra!

Heléne
Heléne
2 years ago

Jag älskar den, absoluta favoriten ❣️

Maria Platon-Rødsgaard
Maria Platon-Rødsgaard
2 years ago

Kan denna lagas i långpanna?
Mvh Maria

Lisbeth
Lisbeth
2 years ago

Mums! Kanske kan funka med rabarber?

Patricia
Patricia
1 year ago

Går det bra att frysa in?

Tips!

  • Gör dina citronblondies med hallon glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?