Churroscookies med nutellagömma

18 röster
churroscookies
Segmjuka churroscookies med kanelsockertopping och nutellagömma.

En cookie inspirerad av churros! En idé jag fick som jag bara var tvungen att testa. Jag älskar churros och jag älskar chocolate chip cookies. Kombinerar man dessa två så blir det en fantastiskt god kaka med en härlig gömma av nutella. Churros-känslan står kanelsockertoppingen och nutellagömman för.

churros cookies

Recepter ger 12 stora churroscookies.

Nutellafyllning:

12 msk nutella

Cookies:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

Kanelsocker:

0,5 dl strösocker

1 msk malen kanel

Steg för steg – bilder på hur man bakar churroscookies.

Gör såhär:

  1. Nutellagömma: Täck en plåt som får plats i frysen med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut 12 stycken msk på plåten. Ställ in plåten i frysen så att nutellan stelnar och blir lättare att fylla kakorna med.
  2. Cookies: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 12 lika stora delar. Platta till varje degbit i handen, lägg en frusen nutellaklick i mitten på degplattan. Vik över kanterna och rulla till en boll. Lägg de fyllda degbollarna på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarand är mjuk. Låt kakorna svalna på eftervärme på plåten i rumstemperatur tills de stelnat.
  9. Kanelsockertopping: Blanda ihop strösocker och kanel och strössla kanelsockerblandningen på kakorna medan de fortfarande är varma.
  10. Servera kakorna direkt eller förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin, ägget med 3 msk vatten och nutella mot vegansk hasselnötskräm.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.
  • Kakorna funkar utmärkt att frysa in och håller i minst 4 dagar i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
1 månad sedan

Låter supersmarrigt men har du nån idé för att göra de nötfria?

Andro
Andro
1 månad sedan

Hej Camilla!
Skulle du inte kunna lägga upp ett recept, lik cederlöfs karl-johan bulle? Den är fluffig o fylld med vaniljkräm o doppad i kanelsocker. Finner inget recept på den🥺

Last edited 1 månad sedan by Andro
4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x