Churroscookies med nutellagömma

Segmjuka churroscookies med kanelsockertopping och nutellagömma.

En cookie inspirerad av churros! En idé jag fick som jag bara var tvungen att testa. Jag älskar churros och jag älskar chocolate chip cookies. Kombinerar man dessa två så blir det en fantastiskt god kaka med en härlig gömma av nutella. Churros-känslan står kanelsockertoppingen och nutellagömman för.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

churroscookies

Churroscookies med nutellagömma

Portioner: 12

Ingredienser

Nutellafyllning:
12 msk nutella

Cookies:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena

Kanelsocker:
0,5 dl strösocker
1 msk malen kanel

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin, ägget med 3 msk vatten och nutella mot vegansk hasselnötskräm.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 8 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakorna funkar utmärkt att frysa in och håller i minst 4 dagar i kylskåpet.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Nutellafyllning:
12 msk nutella

Cookies:
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena

Kanelsocker:
0,5 dl strösocker
1 msk malen kanel

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin, ägget med 3 msk vatten och nutella mot vegansk hasselnötskräm.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 8 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakorna funkar utmärkt att frysa in och håller i minst 4 dagar i kylskåpet.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Nutellagömma: Täck en plåt som får plats i frysen med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut 12 stycken msk på plåten. Ställ in plåten i frysen så att nutellan stelnar och blir lättare att fylla kakorna med.
  2. Cookies: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 12 lika stora delar. Platta till varje degbit i handen, lägg en frusen nutellaklick i mitten på degplattan. Vik över kanterna och rulla till en boll. Lägg de fyllda degbollarna på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarand är mjuk. Låt kakorna svalna på eftervärme på plåten i rumstemperatur tills de stelnat.
  9. Kanelsockertopping: Blanda ihop strösocker och kanel och strössla kanelsockerblandningen på kakorna medan de fortfarande är varma.
  10. Servera kakorna direkt eller förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Nutellagömma: Täck en plåt som får plats i frysen med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut 12 stycken msk på plåten. Ställ in plåten i frysen så att nutellan stelnar och blir lättare att fylla kakorna med.
  2. Cookies: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Dela degen i 12 lika stora delar. Platta till varje degbit i handen, lägg en frusen nutellaklick i mitten på degplattan. Vik över kanterna och rulla till en boll. Lägg de fyllda degbollarna på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarand är mjuk. Låt kakorna svalna på eftervärme på plåten i rumstemperatur tills de stelnat.
  9. Kanelsockertopping: Blanda ihop strösocker och kanel och strössla kanelsockerblandningen på kakorna medan de fortfarande är varma.
  10. Servera kakorna direkt eller förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.3 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
27 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ebba
Ebba
2 years ago

Kan man byta ut nutella mot nått? ❤️

Caroline
Caroline
2 years ago

Låter supersmarrigt men har du nån idé för att göra de nötfria?

Linda Svenssob
Linda Svenssob
2 years ago

Går det att ersätta Nutella med något om man är allergisk?

Andro
Andro
2 years ago

Hej Camilla!
Skulle du inte kunna lägga upp ett recept, lik cederlöfs karl-johan bulle? Den är fluffig o fylld med vaniljkräm o doppad i kanelsocker. Finner inget recept på den🥺

Last edited 2 years ago by Andro
Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Hej
jag testade dessa kakor med glutenfritt mjöl och med 4 dl så blev det väldigt kladdigt och inte till en deg vad ska man göra? man vill ju inte ha i mer mjöl heller eftersom det kan bli fel då 🙂

Samuel
Samuel
2 years ago

Hur många gram väger en rå boll?

Sanela
Sanela
2 years ago

Hej!
Jag undrar varför har du inte några bilder under din recept så att man kan se hur det går till?? Det hade underlättat för oss som är inte lika duktiga som du 😊😊😊. Tack

Pauline Schoeman
Pauline Schoeman
2 years ago

Hi, I’m Afrikaans and from South Africa. Is your recipes available in English?

Jenny
Jenny
2 years ago

Ska man platta till bollarna innan de åker in i ugnen? Känns ju mest logiskt men står inget om det eller syns inte heller på bilderna

Sandy
Sandy
2 years ago

Hej! Låter som ett super gott recept. Jag undrar dock om du tror att man kan ha mindre mängd smör? Samt om man kan ha vanlig sötning istället för farinsocker?

Emma
Emma
2 years ago

Håller sig kanelsockertoppingen om de förvaras i kylen 2 dagar? 🙂

Anonym
2 years ago

Hej! Hur många kakor blir ett helt recept ungefär?? Älskar dig och dina recept❤️

Tindra
Tindra
1 year ago

Hej Camilla kan man utesluta bikarbonat mot nått?? Eller ute slutet de helt?

Eva
Eva
1 year ago

Går det att frysa dom? Blir dom lika goda då?

Siri
Siri
8 months ago

Jag gjorde dessa till sambons födelsedagsfrukost. De blev så goda! Bra att veta att de blev riktigt söta kakor så man ska gilla det. Jag hade missat att de skulle bli så stora, ca 1dm i diameter. Men det gjorde ju inget.

Tips!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin, ägget med 3 msk vatten och nutella mot vegansk hasselnötskräm.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 8 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakorna funkar utmärkt att frysa in och håller i minst 4 dagar i kylskåpet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?