Så här gör du:
- Nutellagömma: Täck en plåt som får plats i frysen med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut 12 stycken msk på plåten. Ställ in plåten i frysen så att nutellan stelnar och blir lättare att fylla kakorna med.
- Cookies: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
- Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Ha sedan i de resten av ingredienserna till kakorna. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
- Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
- Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i 12 lika stora delar. Platta till varje degbit i handen, lägg en frusen nutellaklick i mitten på degplattan. Vik över kanterna och rulla till en boll. Lägg de fyllda degbollarna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 15-17 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarand är mjuk. Låt kakorna svalna på eftervärme på plåten i rumstemperatur tills de stelnat.
- Kanelsockertopping: Blanda ihop strösocker och kanel och strössla kanelsockerblandningen på kakorna medan de fortfarande är varma.
- Servera kakorna direkt eller förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man byta ut nutella mot nått? ❤️
Mjölkchoklad 😍
Låter supersmarrigt men har du nån idé för att göra de nötfria?
Lägg lite mjölkchoklad i mitten istället för nutella 🙂
Går det att ersätta Nutella med något om man är allergisk?
Mjölkchoklad ❤️
Hej Camilla!
Skulle du inte kunna lägga upp ett recept, lik cederlöfs karl-johan bulle? Den är fluffig o fylld med vaniljkräm o doppad i kanelsocker. Finner inget recept på den🥺
Låter så gott! Ska absolut undersöka saken 🥰
Hej
jag testade dessa kakor med glutenfritt mjöl och med 4 dl så blev det väldigt kladdigt och inte till en deg vad ska man göra? man vill ju inte ha i mer mjöl heller eftersom det kan bli fel då 🙂
Hejhej! Ser att jag skrivit fel mängd i receptet, ber om ursäkt för detta. Nu är det åtgärdat ❤️
Hur många gram väger en rå boll?
Hej!
Jag undrar varför har du inte några bilder under din recept så att man kan se hur det går till?? Det hade underlättat för oss som är inte lika duktiga som du 😊😊😊. Tack
Hejhej! Du hittar lite tillväga bilder lite längre ner i receptet 🥰
Hi, I’m Afrikaans and from South Africa. Is your recipes available in English?
Hi! Not at the moment, I’m sorry ❤️
Ska man platta till bollarna innan de åker in i ugnen? Känns ju mest logiskt men står inget om det eller syns inte heller på bilderna
Hejhej, dem sjunker ner av sig själva 🥰
Hej! Låter som ett super gott recept. Jag undrar dock om du tror att man kan ha mindre mängd smör? Samt om man kan ha vanlig sötning istället för farinsocker?
Hejhej, tack! Jag har tyvärr inte testat detta själv ☺️
Håller sig kanelsockertoppingen om de förvaras i kylen 2 dagar? 🙂
Hej! Hur många kakor blir ett helt recept ungefär?? Älskar dig och dina recept❤️
Hejhej, ca 12 stora blir det. Tack vad snäll du är ❤️
Hej Camilla kan man utesluta bikarbonat mot nått?? Eller ute slutet de helt?
Går det att frysa dom? Blir dom lika goda då?
Går bra! ☺️
Jag gjorde dessa till sambons födelsedagsfrukost. De blev så goda! Bra att veta att de blev riktigt söta kakor så man ska gilla det. Jag hade missat att de skulle bli så stora, ca 1dm i diameter. Men det gjorde ju inget.
😍❤️
Kan man byta ut nått mot bruntsocker