
Få saker slår en len chokladtryffel gjord på en bra choklad. Kanske ett av de enklaste och godaste hemgjorda godisar man kan göra. Speciellt för chokladälskaren!

Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.
Ingredienser:
300 g mörk choklad 55% kakaohalt
1,5 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
1 tsk espressopulver
0,5 tsk salt
kakao att rulla i
Gör såhär:
- Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
- Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
- Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
- Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
Låter supergott! När skall espresson i? ❤️
I videon har hon ner espresson i bunken med den hackade chokladen 🙂
Gissar på steg 1, enligt hennes youtube video är det så. Som jag förstod det iallafall.
Går det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakssmak på dom? Eller måste man göra på ett helt annat sätt då? 🙂
Kan man endast byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakstryffel? 🙂