Chokladtryffel

6 röster
chokladtryffel

Få saker slår en len chokladtryffel gjord på en bra choklad. Kanske ett av de enklaste och godaste hemgjorda godisar man kan göra. Speciellt för chokladälskaren!

Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.

Ingredienser:

300 g mörk choklad 55% kakaohalt

1,5 dl vispgrädde

100 g rumsvarmt smör

1 tsk espressopulver

0,5 tsk salt

kakao att rulla i

Gör såhär:

  1. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
  2. Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
  4. Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
  5. Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristin
Kristin
1 månad sedan

Låter supergott! När skall espresson i? ❤️

Madeleine
Madeleine
Svara på  Kristin
1 månad sedan

I videon har hon ner espresson i bunken med den hackade chokladen 🙂

Krabba
Krabba
Svara på  Kristin
1 månad sedan

Gissar på steg 1, enligt hennes youtube video är det så. Som jag förstod det iallafall.

Madeleine
Madeleine
1 månad sedan

Går det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakssmak på dom? Eller måste man göra på ett helt annat sätt då? 🙂

Madeleine
Madeleine
1 månad sedan

Kan man endast byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakstryffel? 🙂

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x