Chokladtryffel

Fotograf: Ulrika Pousette

Få saker slår en len chokladtryffel gjord på en bra choklad. Kanske ett av de enklaste och godaste hemgjorda godisar man kan göra. Speciellt för chokladälskaren!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chokladtryffel

Portioner: ca 40

Ingredienser

300 g mörk choklad 55% kakaohalt
1,5 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
1 tsk espressopulver
0,5 tsk salt
kakao att rulla i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 40st

Ingredienser

300 g mörk choklad 55% kakaohalt
1,5 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
1 tsk espressopulver
0,5 tsk salt
kakao att rulla i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.

Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.

Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristin
Kristin
1 year ago

Låter supergott! När skall espresson i? ❤️

Madeleine
Madeleine
Svara till  Kristin
1 year ago

I videon har hon ner espresson i bunken med den hackade chokladen 🙂

Krabba
Krabba
Svara till  Kristin
1 year ago

Gissar på steg 1, enligt hennes youtube video är det så. Som jag förstod det iallafall.

Madeleine
Madeleine
1 year ago

Går det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakssmak på dom? Eller måste man göra på ett helt annat sätt då? 🙂

Madeleine
Madeleine
1 year ago

Kan man endast byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakstryffel? 🙂

Madeleine
Madeleine
1 year ago

Räcker det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få mer pepparkakssmak istället?

Natalie
Natalie
1 year ago

Kan man frysa in dom? Eller hur många dagar håller dom i kylen?

Maria
Maria
11 months ago

Jag tänkte baka dessa till julafton. En fråga. Jag tänkte ha i popping candy i tryffeln. Alltså såna som poppar i munnen. Vet du hur mycket jag ska ha i? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?