Få saker slår en len chokladtryffel gjord på en bra choklad. Kanske ett av de enklaste och godaste hemgjorda godisar man kan göra. Speciellt för chokladälskaren!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: ca 40
Ingredienser
300 g mörk choklad 55% kakaohalt
1,5 dl vispgrädde
100 g rumsvarmt smör
1 tsk espressopulver
0,5 tsk salt
kakao att rulla i
Tips!
Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.
Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
Receptet ger 40 stycken chokladtryfflar.
Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
Ha ner vispgrädde och smör i en kastrull. Låt smälta ihop och värmas upp till 75 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om till en jämn smet.
Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
Låter supergott! När skall espresson i? ❤️
I videon har hon ner espresson i bunken med den hackade chokladen 🙂
Gissar på steg 1, enligt hennes youtube video är det så. Som jag förstod det iallafall.
Går det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakssmak på dom? Eller måste man göra på ett helt annat sätt då? 🙂
Kan man endast byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få pepparkakstryffel? 🙂
Räcker det att byta ut espressopulvret mot pepparkakskrydda för att få mer pepparkakssmak istället?
Kan man frysa in dom? Eller hur många dagar håller dom i kylen?
Jag tänkte baka dessa till julafton. En fråga. Jag tänkte ha i popping candy i tryffeln. Alltså såna som poppar i munnen. Vet du hur mycket jag ska ha i? 🙂
Kan man ta starkt kokat kaffe istället för espressopulver? 🙂
För att göra tryffeln ännu godare, prova ha i krossad polka i smeten😍
Mums 😍