Marängbotten: Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål eller bunke. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten, rör om då och då tills chokladen smält. Låt chokladen svalna helt och hållet men fortfarande vara rinnig innan du har den i din maräng.
Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
Ha till sist ner den smälta chokladen och dra några försiktiga, få varv med slickepotten så att du får virvlar av choklad i marängen.
Stjälp upp hela marängsmeten på bakplåtspappret och forma försiktigt till en rund marängbotten med hjälp av baksidan av en sked. Se till att den får en liten kant som fyllningen kan hålla sig inom.
Grädda botten till din pavlova i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h. Låt marängtårtan svalna helt och hållet på den varma plåten innan du fyller och dekorerar den.
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Spritsa eller bre ut grädden över din marängbotten. Toppa med dulce de leche, färska hallon och grovhackad daim.
Servera din chokladpavlova direkt eller fövara den i kylskåpet. Kom bara ihåg att du längre tid du låter pavlovan stå med fyllningen, desto mer kommer den att suga åt sig av vätskan från fyllningen och bli mindre krispig på utsidan.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Det låter fantastiskt gott 🤩
Går det bra att frysa den?
Hur gör jag om detta recept till långpanna?
Jag gjorde formen 33×23. Den blev lite tunn.
Behöver jag dubblera receptet för den storleken?
Pavlovan skall räcka till 50 bitar.
Behöver lite råd från dig…..
Laddar inför studentfest
Hejhej, x3 på allt för en långpanna. Lycka till!
Tack! Fungerar receptet lika bra utan choklad?
Barnbarnet vill ha marsankräm + färska bär!
Hur många gram vita? Äggen hemma ser klena ut..😊
Skulle man kunna använda kakao istället för choklad?
Ja men då blir hela marängen brun 🥰
Kan man göra marängbotten några dagar innan? Hur förvaras den bäst då? 🤔
Hejhej, i en lufttätburk i skafferiet 🥰
Hej
Ser supergott ut, mums. Om man vill göra små pavlovor (marängbottnar) av detta recept, hur många räcker det till då?
Hejhej, det beror helt på hur stora man gör dem – men en ca 6 stycken får du nog ut i alla fall! 🥰
Går det bra att byta ut hallonen till jordgubbar?😊
Absolut 😍
Behöver man ha en skål i glas eller metall för att vispa marängen eller går det bra med en bunke i plast? ☺️
Hejhej, det är viktigt att bunken är helt fri från fett när man vispar maräng, annars blir det inte bra. Detta undviker man bäst genom att använda en glas eller metallbunke, då det kan finnas fettrester kvar i de små risporna som uppstår i plast. Lycka till! 🤩
Funkar det i vanlig plastbunke eller måste det vara i glas eller metall?
Hejhej, i plastbunkar så kan det finnas fettrester var i dem små risporna. Fett = misslyckad maräng. Därför är det bäst att använda glas eller metall. Lycka till 🥰
Jag vill göra en siffertårta med det här receptet.jag vill göra 30. Hur kommer ingredienser ser ut för en siffra??? Går det ens att göra det??🥰🥰🥰🥰 det är verkligen super gott 😋😋😋
Hej! Jag har tyvärr aldrig testat göra en siffertårta av Pavlova ☺️