Chokladmousse på 3 ingredienser

21 röster
chokladmousse
Snabb, enkel, fluffig och väldigt god chokladmousse som görs på ynka 3 ingredienser.

Godaste och fluffigaste chokladmoussen gör du på bara 3 ingredienser och utan gelatin. Min absoluta favorit när det kommer till chokladmousse och den funkar lika bra att servera som den är eller att fylla en tårta med.

Det här är en riktigt fyllig och god chokladmousse med mycket chokladsmak.

Receptet ger ca 6 portioner chokladmousse.

Ingredienser:

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

4 äggulor

5 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  2. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
  4. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp moussen i glas om du vill servera som den är. Om du vill fylla en tårta med moussen kan du antingen hälla den över din tårtbotten i en springform eller låta moussen stelna i bunken i kylskåpet innan du spritsar eller brer den på din tårtbotten.
  6. Låt moussen stelna i kylskåpet minst 1-2h innan servering (den stelnar olika snabbt beroende på om du serverar den i glas eller på en tårta).

TIPS!

  • Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cornelia
Cornelia
2 år sedan

Hur länge ska den stelna om man har den i glas?

Cornelia
Cornelia
Svara på  Camilla Hamid
2 år sedan

Ok vad bra då vet jag och jag tycker att din och Emmas podd är den bästa podden som finns! Sluta aldrig med det ni gör!

trackback
2 år sedan

[…] marängen inte går till spillo. Detsamma gäller om du gör en fyllning på t ex vaniljkräm eller chokladmousse. Lite tips för dig som vill ta vara på hela råvaran! Om du inte orkar eller hinner göra egen […]

Sara
Sara
1 år sedan

Kan man använda ljus bakchoklad?

Sara
Sara
1 år sedan

Kan man använda ljus bakchoklad

mose
mose
1 år sedan

mmmm va jättegott gjorde det varje dag

Elsa
Elsa
1 år sedan

Det blev super gott! Rekomenderar starkt att servera med hallon eller annat bär.

Elsa
Elsa
9 månader sedan

Jätte gott och jätte enkelt! Jag har gjort den här en massa gånger och är perfekt att göra innan man ska laga middag!

Farah
Farah
8 månader sedan

Jag älskar dina videos dom är perfekta jag vill att du ska vara min lärare på bakning I love you

5C32354A-9248-49EC-8A6E-62DC513394EC.jpeg
Ester
Ester
7 månader sedan

Hur mörk choklad kan man använda till chokladmoussen?

Valerie Lärk
Valerie Lärk
6 månader sedan

Hej de är ju inget socker i moussen man vill ju ha de lite sött kan man inte hälla i lite strösocker?

Selma
Selma
5 månader sedan

Måste testa! Kan man göra den en dag innan, blir den lika god om den står 1 dag i kylskåpet?

Sandra
Sandra
2 dagar sedan

Min dotter vill ha mjölkchokladmousse i sin tårta. Går detta rece9t att använda men inte ha 55% choklad?

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x