
Godaste och fluffigaste chokladmoussen gör du på bara 3 ingredienser och utan gelatin. Min absoluta favorit när det kommer till chokladmousse och den funkar lika bra att servera som den är eller att fylla en tårta med.
Det här är en riktigt fyllig och god chokladmousse med mycket chokladsmak.
Receptet ger ca 6 portioner chokladmousse.
Ingredienser:
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 äggulor
5 dl vispgrädde
Gör såhär:
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
- Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
- Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
- Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
- Häll upp moussen i glas om du vill servera som den är. Om du vill fylla en tårta med moussen kan du antingen hälla den över din tårtbotten i en springform eller låta moussen stelna i bunken i kylskåpet innan du spritsar eller brer den på din tårtbotten.
- Låt moussen stelna i kylskåpet minst 1-2h innan servering (den stelnar olika snabbt beroende på om du serverar den i glas eller på en tårta).
TIPS!
- Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.
Hur länge ska den stelna om man har den i glas?
Minst 1h 🙂
Ok vad bra då vet jag och jag tycker att din och Emmas podd är den bästa podden som finns! Sluta aldrig med det ni gör!
[…] marängen inte går till spillo. Detsamma gäller om du gör en fyllning på t ex vaniljkräm eller chokladmousse. Lite tips för dig som vill ta vara på hela råvaran! Om du inte orkar eller hinner göra egen […]
Kan man använda ljus bakchoklad?
Kan man använda ljus bakchoklad
mmmm va jättegott gjorde det varje dag
Det blev super gott! Rekomenderar starkt att servera med hallon eller annat bär.
Åh vad glad jag blir att du gillade den! <3
Jätte gott och jätte enkelt! Jag har gjort den här en massa gånger och är perfekt att göra innan man ska laga middag!
Jag älskar dina videos dom är perfekta jag vill att du ska vara min lärare på bakning I love you
Tack vad snäll du är! ☺️
Hur mörk choklad kan man använda till chokladmoussen?
Minst 55% och max 70% 🥰
Hej de är ju inget socker i moussen man vill ju ha de lite sött kan man inte hälla i lite strösocker?
Hejhej, du kan addera lite socker om du önskar ☺️
Måste testa! Kan man göra den en dag innan, blir den lika god om den står 1 dag i kylskåpet?
Hejhej! Ja det funkar utmärkt ❤️
Min dotter vill ha mjölkchokladmousse i sin tårta. Går detta rece9t att använda men inte ha 55% choklad?